Filipović: Borbu s Huntom ću prebaciti u parter

HRVATSKI gladijator Mirko Filipović, kojeg na Silvestrovo očekuje teška borba protiv Novozelanđanina Marka Hunta, najavio je kako će borbu pokušati riješiti u parteru.

Iako su Filipović i Hunt prvenstveno poznati kako vrsni stand up borci, Mirko je u borbama s Fedorom Emelianenkom i Joshom Barnettom, ali i nebrojenim treninzima, prikupio bogato iskustvo u borbi u parteru. Upravo bi borba u parteru, a ne izmjena udaraca u stojećem stavu, mogla presuditi borbu, smatra Mirko.

"Razlike u odnosu na borbu po K-1 pravilima mogu biti velike. Tu je mogućnost borbe u parteru, a ja ću svakako pokušati prebaciti borbu u parter, ako budem imao prilike za to. U parteru sam zasigurno iskusniji i bolji borac od njega." - kazao je Mirko u razgovoru za Novu TV, dodavši kako je Hunt izvrstan borac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Huntom sam se borio prije tri godine, radi se o bivšem K-1 prvaku i vrlo nezgodnom i opasnom borcu. Hunt je veliki udarač, ima najjači kroše koji mu je zaštitni znak. Treba biti oprezan, bit će teži 20-tak kilograma od mene. No, ja sam spreman i očekujem pobjedu." - ustvrdio je Cro Cop.

Na novinarsko pitanje u vezi navoda o mogućnosti treniranja s Antom Kostelićem, trenerom najbolje hrvatske sportašice Janice Kostelić, Mirko je odgovorio potvrdo.

"Točno je da sam se našao s Antom Kostelićem, razgovarali smo više sati u mojoj kući. Bilo mi je drago upoznati ga. Od njega sam pokupio neka teoretska iskustva koja bi mi mogla koristiti, u svakom slučaju ćemo pokušati i trenirati čim to dopuste njegove obaveze." - kazao je Filipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara