Finale Eura ili potencijalna meta terorista?

AUSTRIJSKE vlasti mobilizirale su 2500 vojnika i još 1200 policajaca kako bi osiguravali glavni grad na dan odigravanja finalne utakmice između Njemačke i Španjolske.

Glasnogovornik bečke policije Walter Hladik rekao je kako će biti uočljiva prisutnost većeg broja policajaca oko Ernst Happel stadiona, ali i u blizini samih fan zona gdje se očekuje veliki priljev španjolskih i njemačkih navijača.

Vlasti očekuju dodatnih 40 tisuća njemačkih i 15 tisuća španjolskih navijača koji bi danas tijekom dana trebali pohoditi glavni grad Austrije.

Osim sigurnosti građana i samih navijača, zadatak policije i vojnih postrojbi bit će osiguravanje mnogih VIP osoba među kojim valja spomenuti španjolskog kralja Juana Carlosa i njegovu Kraljicu Sofiju, španjolskog premijera Zapatera i njemačku kancelarku Angelu Merkel te bivšeg američkog tajnika Henry Kissingera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijske zračne snage također će biti u stanju pripravnosti kako bi se zaštitio zračni prostor iznad zemlje, dok će preko 400 antiterorističkih specijalaca osiguravati razne lokacije koje bi mogle biti potencijalne terorističke mete.  

Svim navijačima bit će oduzete staklene boce, oružje i svi drugi opasni predmeti koje će pokušati unijet na stadion ili u fan zone kako bi finale prošlo sa što manje incidentnih situacija.

R.J.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara