FIS: Ammannovi vezovi na pancericama posve su legalni

FIS: Ammannovi vezovi na pancericama posve su legalni

Totalsport
Foto: AFP

MEĐUNARODNA skijaška federacija (FIS) odbacila je optužbe iz tabora austrijske reprezentacije u skijaškim skokovima, koja se tiče aktualnog olimpijskog pobjednika Švicarca Simona Ammanna. U Salt Lake Cityju 2002. godine je Ammann uzeo oba pojedinačna zlata, na maloj i velikoj skakaonici, a i ove Igre su slično počele s obzirom na to da je Švicarac bio najbolji na maloj skakaonici.

Sjajna forma očito je u austrijskom taboru stvorila veliku nervozu i uoči nastupa na velikoj skakaonici (u subotu), pa su stoga optužili Švicarca da koristi ilegalne vezove na svojim pancericama koji mu, prema riječima austrijskog trenera Alexandera Pointnera, “omogućavaju duži let i bolju aerodinamiku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam spomenute vezove. Za mene su oni apsolutno sukladni pravilniku i ne vidim nikakvu zapreku njihovu korištenju", rekao je Sepp Gratzer, odgovorna osoba za pregled skijaške opreme pri FIS-u.

Oglasio se također i čelni čovjek Odbora za skijaške skokove pri FIS-u Jouko Tormaenen, koji je kazao da “vezovi nisu novi proizvod”, dodavši da je njihova uporaba “legalna”. Takvi komentari daju naslutiti da austrijska žalba neće uroditi plodom i da će Ammann i dalje skakati sa sadašnjom opremom na Igrama u Vancouveru.

Podsjećamo, Austrijanci u trenutnom poretku Svjetskog kupa imaju četvoricu skijaša-skakača od pet vodećih na ljestvici, ali su na maloj skakaonici u Vancouveru na prvom natjecanju uspjeli osvojiti tek broncu (Schlierenzauer).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara