Florin Cernat se nada povratku u Hajduk

Florin Cernat se nada povratku u Hajduk

FLORIN CERNAT, "dijamant iz Galatija", koji se prošlog ljeta morao vratiti u hladni Kijev jer bijeli nisu bili sposobni platiti traženu odštetu "ukrajinskom Mamiću" Igoru Surkisu i dalje se nada povratku u Hajduk.

Cernat je prošle godine bio daleko najbolji igrač Hajduka, ali njegova je prava kvaliteta teško dolazila do izražaja s obzirom da je vrlo često morao igrati sam, a protivnici su vrlo brzo shvatili pronašli prikladnu taktiku protiv splitske ekipe - kad zatvoriš Cernata, Hajduk ne postoji. No, njegove kvalitete ni usprkos tome nikad nisu bile upitne, a u ovoj, pojačanoj momčadi (kojoj bi se zahvaljujući milijunima zarađenim od preoblikovanja tijekom idućih mjeseci trebali pridružiti još neki kvalitetni igrači) Cernat bi napokon mogao doći do izražaja.

Cernat je već mnogo puta poručio kako se nada povratku u Hajduk i nikad nije skrivao da mu se svidio život u Splitu. Jedino za čim žali su rezultati; talentirani Rumunj vjeruje da je navijačima "njegov" Hajduk puno toga ostao dužan, a iznad svega bi s bijelima volio osvojiti naslov prvaka. Ukoliko Splićani ni ove zime ne uspiju dogovoriti razumnu odštetu sa Surkisom, Cernat će se u Hajduk vratiti na ljeto kad mu ističe ugovor s Dinamom. Rumunj i u Ukrajini prati utakmice Hajduka, a posebno mu je bilo drago kad je vidio da su Splićani slavili u derbiju protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cernatu se posebno sviđa igra njegovog "nasljednika" Senijada Ibričića, a smatra da odlično igraju i Andrić i Kalinić koji dobrim predstavama iz utakmice u utakmicu potvrđuje predviđanja kako će se uskoro probiti na europsku nogometnu scenu. Cernat u Dinamu i dalje ne dobiva priliku pa će sve do svog povratka u Hajduk vjerojatno nastaviti trenirati s rezervnom momčadi.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara