FMX zvijezde užarile Crveni trg

Totalsport
Foto: Red Bull

NA CRVENOM trgu u Moskvi u subotu je navečer pred 40.000 gledatelja održano natjecanje Red Bull X-Fighters. Ispod zidina Kremlja svoje je umijeće prikazalo 12 najboljih svjetskih FMX vozača, a najbolji je bio mladi Novozelanđanin Levi Sherwood koji je u finalnom dvoboju pobijedio Amerikanca Natea Adamsa.

Crveni trg bio je prekriven zemljom dopremljenom u čak 250 kamiona, te pretvoren u FMX stazu dostojnu najboljih svjetskih vozača. Na moskovskoj je vrućoj premijeri Svjetske serije Red-Bull X-Fighters, gdje je temperatura dostizala 35 stupnjeva Celzijusa, najbolji bio 18-godišnji Novozelanđanin Levi Sherwood koji je pobjedu prokomentirao riječima „Ova je zahtjevna staza za mene bila savršena.

Ovaj će dan ostati zapamćen."Samo nekoliko metara dalje od istočnih zidina Kremlja, FMX krema spektakularnim je skokovima i okretima užarila atmosferu na moskovskome glavnom trgu. Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta. „Pritisak je bio golem. Staza je bila teška, a vrućina je svima zadavala muke,“ komentirao je drugoplasirani Nate Adams, „Nevjerojatan je osjećaj izvoditi vratolomije na ovome trgu. U svojoj bih domovini ovo usporedio sa skokovima u vrtu Bijele Kuće!"

U ukupnom je poretku vodstvo zadržao Andre Villa koji je u Moskvi natjecanje završio na trećem mjestu. Australac Robbie Maddison, poznat po tome što je preskočio londonski Tower Bridge i Korintski kanal, u Moskvi se nije uspio plasirati u polufinale te je natjecanje završio na petome mjestu. Četvrti je bio Japanac Eigo Sato koji je u polufinalnom dvoboju poražen od Natea Adamsa.

Povratnici Dany Torres (Španjolska) i Mat Rebaud (Švicarska) u Moskvi nisu mogli držati korak s najboljima. Ozljede su ipak ostavile traga na njihovoj formi. Torres je završio na šestom, a Rebaud na desetom mjestu. Sljedeća postaja Red Bull X-Fighters turneje je Madrid – 22. i 23. srpnja 2010.

Red Bull X-Fighters World Tour Moskva - postolje:

1. Levi Sherwood (Novi Zeland)
2. Nate Adams (SAD)
3. Andre Villa (Norveška)

Ukupni poredak (nakon trećeg od šest natjecanja Svjetske serije)

1. Andrè Villa 245 bodova
2. Nate Adams 225
3. Levi Sherwood 175
4. Robbie Maddison 165

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara