Formula 1 na Grobniku u sezoni 2006?

KAKO je duhanska industrija najveći sponzor momčadi Formule 1, zabrana reklamiranja cigareta u zemljama EU-a natjerala je organizatore natjecanja u potragu za utkrama na kojima bi se smjele reklamirati cigarete.

Nakon što se Belgija i Austrija, a uskoro i još nekolicina europskih zemalja, zbog spomenutih zabrana izgubile pravo na utrke F1, Bernie Ecclestone ozbiljno razmišlja o stazi na Grobniku, kojoj je navodno voljan dati prava na organiziranje utrka bez izravnih ulaganja s hrvatske strane.

Takve informacije stižu nakon što je Vlada donijela odluku da se napravi iznimka kod zabrane reklamiranja duhanskih proizvoda za održavanje međunarodnih sportskih natjecanja.

Kad bi se odmah krenulo u pripremu staze na Grobniku, Formula 1 u Hrvatskoj bi se mogla voziti već 2006.

Kako Hrvatska od potrebne infrastrukture ima vrlo malo, a popratni sadržaji koji bi trebali zadovoljiti prateći jet set su preskromni, teško je vjerovati da bi Hrvatska toliko oduševila organizatore natjecanja da bi kod nas ostali i nakon što zakone uskladimo sa europskima, odnosno uvedemo potpuno zabranu reklamiranja cigareta.

A Hrvatska se članstvu u EU-u nada već 2007, pa je pitanje isplati li se investirati u Grobnik za jednu utrku jedne sezone Formule 1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara