Francuski mediji: Bojali smo se hrvatske genijalnosti, ali Francuzi su jači

Francuski mediji: Bojali smo se hrvatske genijalnosti, ali Francuzi su jači

"BOJALI smo se Hrvata. Imaju možda najbolju igru na svijetu, imaju individualne talente predviđene Balićem. Ali Francuska je pobijedila olimpijske prvake i u nedjelju će se po prvi put u svojoj povijesti boriti za olimpijsko zlato", piše pariški dnevnik Le Figaro.

A krenulo je bolje za Hrvatsku i mnogi su mislili da Francuska neće dvaput uspjeti pobijediti olimpijske prvake na jednom turniru. "Hrvati su se oslanjali na neizbježnog Balića da bi zatresli protivničku mrežu, ali nakon što je topovski udarac Metličića zatresao gredu, a Omeyer briljantno skinuo penal Džombi, počelo se činiti da ovo možda ipak nije njihov dan", piše Le Figaro.

Ugledni dnevnik kao francuske heroje ističe prije svega Burdeta koji je sa šest golova vodio "gale" do velike pobjede i prilike da se okite olimpijskim zlatom, te Narcissea koji je u prvom poluvremenu djelovao samozatajno, ali nakon izlaska iz svlačionice sasvim se razgoropadio. Ostvaren je tako najbolji rezultat francuskog rukometa na Olimpijskim igrama, s obzirom da je jedina medalja koju su Francuzi dosad osvojili bronca u Barceloni 1992.

Francuska favorit za zlato

"Bez obzira hoće li u finalu igrati protiv Islanda ili Španjolske, Francuska će biti favorit", oduševljen je novinar Le Mondea velikim uspjehom francuskog rukometa, ali i sporta općenito; rukomet je jedini momčadski sport osim košarke koji će predstavljati Francusku u finalu Olimpijskih igara nakon Drugog svjetskog rata. "Svjetski i europski prvaci napokon imaju priliku da u svoju vitrinu dodaju jedinu medalju koja im nedostaje - olimpijsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isprva se činilo da su 'les bleus' upali u zamku koju su im spremili Hrvati, namećući lažni ritam kojim su onemogućili protivnika da razvije svoju igru temeljenu na brzim kontrama. No, Francuska se brzo razbudila, posebno zahvaljujući Cedricu Burdetu i vrataru Thierryju Omeyeru. Iako su Hrvati imali Ivana Balića koji im je nedostajao prošlog tjedna, njihova najveća zvijezda bila je dobro pokrivena", piše Le Monde.

Stvara se povijest francuskog rukometa

"Povijest. Francuska rukometna reprezentacija po prvi je put u finalu Olimpijskih igara. Nakon napetog meča Francuska je, najviše zaslugom odlične obrane, slavila protiv Hrvata 25:23. Počelo je kao obračun obrana. Obje ekipe ušle su čvrsto, bez straha i respekta i bilo je jasno da se pobjednik neće znati sve do samog kraja. Bojali smo se hrvatske genijalnosti, ali Francuzi su jači. Medalja je u džepu, treba samo saznati kakvog će biti sjaja", piše Liberation.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara