Fulham tužio Tiganu

U PONEDJELJAK je na Visokom sudu u Londonu počeo proces protiv bivšeg trenera Fulhama, negdašnjeg francuskog reprezentativca Jeana Tigane.

Fulham je opužio Tiganu, koji je bio njegov trener od srpnja 2000. do travnja 2003. da je preplatio dvojicu nogometaša koje je kao menadžer kupio, jamačno, u dogovoru s njima kako bi od njih dobio postotak od transfera. Riječ je o nizozemskom vrataru Edwinu van der Saru i francuskom napadaču Steveu Marletu.

Za prvoga je Tigana u srpnju 2001. platio Juventusu 7 milijuna funta iako mu je stvarna vrijednost bila između 4 i 5 milijuna. Za Marleta je, pak, platio Lyonu 11,5 milijuna funta iako za nj nije trabao dati više od 7 milijuna.

David Phillips, koji zastupa Fulham, rekao je prvog dana suđenja "da je Tigana s mnogo optimizma angažiran za trenera, a da je njegov odlazak iz kluba bio punm razočaranja":
Tekst se nastavlja ispod oglasa

- On nije radio u interesu kluba nego protiv njega, a da će angažirati Marleta nije obavijestio vlasnika kluba Mohameda Al fayeda nego je posao obavio na svoju ruku. Marlet je brzo po dolasku u Fulham bio ozlijeđen pa ničim nije opravdao novac uložen u nj. Tigana je htio angažirati i norveškog napadača Johna Carewa, koji je tada bio član Valencije, pa ga je, kad ovaj nije prošao na medicinskom testu u Londonu, odveo u Pariz na drugi liječnički test, ali se Carew tada predomislio i odustao od transfera. Iako je radio protiv kluba, njemu je u rujnu prošle godine uspjelo dobiti građansku parnicu protiv Fulhama, koji mu je zbog prijevremenog raskida ugovora morao platiti odštetu od 455.000 funta.

U Fulhamu se nadaju da će drugi sudski spor s Tiganom dobiti klub i da će novac koji je prije godinu dana dobio biti vraćen i to s kamatama.

(Hina) xmi ymi

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara