Gasi li se Arena sport za Hrvatsku?

Foto: AFP

PRETPLATINCi sportskog paket MAX tv-a koji uključuje kanale Arena sporta proteklog su vikenda doživjeli neugodno iznenađenje. Naime, od 50 ugovorenih, marketinški plasiranih te programski najavljenih "živih" prijenosa imali su prilike pogledati tek 17 utakmica. Naša su redakciju zasuli pozivi gledatelja kojima je umjesto utakmice Serie A između Brescije i Intera ponuđena snima utakmice Lige prvaka. Mnogi su pomislili da se radi o trenutnim poteškoćama, ali situacija je zapravo puno ozbiljnija. Kako doznajemo, zapeli su pregovori između Arene Sport i MAX tv-a o uvjetima emitiranja programa i strateškoj suradnji.

Nejasno je zašto se odugovlači sa sklapanjem konačnog ugovora, s obzirom da se radi o najbrže rastućem sportskom kanalu u Hrvatskoj. Klasičnog će pretplatnika to ipak zanimati manje od činjenice da sutra neće moći gledati posljednje kolo NLB lige, sredinom tjedna niti Ligu prvaka, a u narednim danima vrlo moguće - niti bilo kakav signal.

Pod "embargom" su prijenosi francuskog, grčkog, talijanskog i brazilskog nogometnog prvenstva, zatim španjolskog košarkaškog prvenstva, Lige prvaka, Boksa, NLB lige te MLS-a (Major League Soccer). Jasno da za Arenu sport koja je u Hrvatskoj krenula s emitiranjem u rujnu prošle godine veliki problem predstavlja činjenica da emitiraju isključivo na platformi MAX tv-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretplatnici sportskog paketa na osnovnu pretplatu plaćaju dodatnih 80 kuna, a uvedena je i opcija pay per view za gledatelje koji žele gledati određene prijenose izvan redovne usluge. Arena sport u Hrvatskoj ima oko 21 tisuću pretplatnika, a eventualnim gašenjem signala, sportski paket MAX tv-a praktički gubi svoj smisao. Sličan je i status redakcije Arena sporta u Hrvatskoj koja je sa svojih 20-ak komentatora najstručnija na hrvatskom tržištu slike. Sa sličnim problemom Arena sport se ovih dana susreće i na relaciji sa tvrtkom Telekom Srbija, na svom teritoriju.

Objašnjenje problema potražili smo kod Marka Šapita, glavnog urednika programa Arena Sporta za Hrvatsku.

"Ne mogu vam ponuditi više informacija od onih s kojima ja raspolažem; jednostavno sam iz naše centrale obaviješten da tijekom vikenda ne računam na određene prijenose. Iako je naš program i tada bio solidan, to nije ona kvaliteta koju možemo i želimo pružiti. Jasno da priželjkujemo da se ovaj problem što prije riješi", kazao nam je Šapit.

Direktorica Odjela za odnose s javnošću tvrtke Hrvatske telekomunikacije Maje Weber nam je odgovorila sljedeće:

"Kanali Arenasport 1 i 2 trenutno ne prikazuju utakmice talijanske,  odnosno francuske lige, premda MAXtv uredno podmiruje sve svoje obveze za otkup prava za prikazivanje. Ovi sadržaji izostali su i s drugih platformi u regiji na kojima se prikazuje Arenasport. Radimo s partnerima na otklanjanju ovog problema kako bi nasim korisnicima mogli i nadalje pruzati najbolji sportski sadržaj."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara