Gdje je sad Uefa da spriječi miješanje u nogomet: Sud zabranio štrajk u Primeri

Foto: AFP

SLJEDEĆEG vikenda na travnjacima prve i druge španjolske nogometne lige ipak će se igrati. Odlučio je tako redovni građanski sud u Madridu. "Odlučeno je da službeni kalendar natjecanja mora ostati nepromijenjen te da se predstojeće, 30. kolo ovog vikenda mora odigrati", priopćenje je Suda.

Na zasjedanju Generalne skupštine Španjolske nogometne lige (LFP) prošlog je mjeseca odlučeno da se 30. kolo neće odigrati, te da će klubovi tom prilikom štrajkom odgovoriti na Vladinu odredbu da se jedna utakmica po svakom kolu prikazuje besplatno na javnoj televiziji. Klubovi i vodstvo LPF-a smatraju da time gube puno novca.

Prošlog tjedna, nakon što LPF i Vlada nisu dogovorili rješenje problema, protiv štrajka se pobunilo šest klubova, među kojima su najutjecajniji Sevilla i Villarreal, izrazivši želju da se kolo ipak odigra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je čin u najvećoj mjeri i rezultirao rečenom sudskom odlukom.

Villarreal će u subotu inače na svom Madrigalu dočekati lidera Barcelonu, dok će Real Madrid na Santiago Bernabeuu odigrati protiv Sporting Gijona.

Zanimljivo će biti ispratiti hoće li se po ovom pitanju oglasiti. Krovnoj europskoj nogometnoj puna su usta toga kako nogomet treba odvojiti od politike i politikanstva, sukladno čemu bi, kako stvari stoje, trebali u petak suspendirati i NSBiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara