Gerrard: Hrvatska je najbolja momčad skupine

IAKO su ove subote oslobođeni reprezentativnih obveza, engleski će reprezentativci s posebnim zanimanjem pratiti zbivanja na dvije utakmice u našoj skupini; hrvatsko gostovanje u Skopju i rusko u Tel Avivu. Englezima je jasno kako su im šanse za odlazak na Euro minimalne, ali kapetan Steven Gerrard inzistira na punoj spremi momčadi uoči dolaske Hrvata na Wembley.

"Mislim da su stvari krivo postavljene u ovom momentu. Pospani smo i umrtvljeni, samo čekamo što će drugi napraviti. Sjedimo i čekamo, a moramo biti itekako spremni ako nam netko ponudi ruku pomoći i drugu šansu", rekao je Steven Gerrard.

Time je igrač Liverpoola, naravno, mislio na utakmicu protiv Hrvatske gdje bi se Engleska (ako u subotu sve prođe po njihovim željama) mogla provući do Europskog prvenstva.

"Moramo biti spremni za Hrvatsku. Sve, sada sve mora biti koncentrirano na taj ogled. Pustimo te dvije utakmice neka se igraju, ništa tu ne možemo učiniti. Ako budemo imali sreće moramo ugrabiti novu šansu", rekao je Gerrard i dodao:

"Čak i da nam se poklope rezultati u subotu bit će jako teško protiv Hrvatske. Oni su najbolja momčad skupine i lomit ćemo ih dugo i teško. Zato se moramo fokusirati na njih", završio je Gerrard.

Beckham: Naš je zadatak pobijediti jaku Hrvatsku, za sve ostalo se vrijedi pomoliti
  
David Beckham je u prijateljskoj utakmici, koju je Engleska dobila 1-0 protiv Austrije, ubilježio svoj 98. nastup u nacionalnom dresu. Po tom podatku samo su petorica nogometaša u povijesti ispred Beckhama. U pitanju su Peter Shilton, Bobby Moore, Bobby Charlton i Billy Wright. No, nakon Austrije Beckham nije želio niti spomenuti, niti komentirati taj podatak.

"Ja nisam pozvan u reprezentaciju kako bi došao do brojke 100. Mene to ne zanima. Ovdje sam da pomognem, kao i svatko od nas, da se engleska reprezentacija plasira na Europsko prvenstvo. I pozvan sam valjda zato jer tu zaslužujem biti", rekao je Beckham i osvrnuo se na šanse Engleske u završnici kvalifikacija.

"Doveli smo se u neugodan položaj. Nikada nije lijepo kada moraš gledati druge i čekati hoće li se sve odigrati po tvojim željama. Ali, naš zadatak je pobijediti jaku Hrvatsku na domaćem terenu, a za ostalo se vrijedi pomoliti", komentirao je Beckham koji je inače asistirao za jedini pogodak na utakmici protiv Austrije.

"Previše smo nesreće i ružnih trenutaka imali kroz ove kvalifikacije i ovo razdoblje. Ozljeda Owena je velika šteta i velika žalost. Gledao sam utakmicu protiv Rusije gdje smo pokradeni. No, Engleska se može izdignuti iznad svega toga. Mi vrijedimo odlaska na Europsko prvenstvo", zaključio je Beckham.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara