Goal.com: Boban je bio svjetska klasa

PORTAL Goal.com periodično objavljuje profile nogometnih heroja, a na red je došao i Zvonimir Boban, legendarni hrvatski nogometaš, kojeg opisuju kao klasnog nogometaša.

Boban je postao poznat kada je 13. svibnja 1990. godine, za vrjieme utakmice njegovog Dinama i beogradske Crvene Zvezde, nasrnuo na policajca koji je tukao hrvatskog navijača, piše portal.

Zbog toga je Boban dobio devetmjesečnu zabranu igranja, što ga je koštalo nastupa na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji.

Neki politički analitičari tvrde kako je upravo taj trenutak bio presudan u raspadu bivše Jugoslavije, te da je upravo Boban svoj narod predvodio u stvarnju samostalne države, piše autor članka.

Od tada, Boban je u svojoj zemlji postao ikona. U sljedećih deset godina Boban je svoje "kazao na terenu".

Igrač s fantastičnom tehnikom i pregledom igre, sjajnom kontrolom lopte, odličan u igri jedan na jedan i s fenomenalnim osjećajem za gol, Boban je bio dio talijanske najbolje momčadi 90-tih godina, AC Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrajući na raznim pozicijama, Boban je potvrdio svoju klasu, a primarni zadatak bile su mu asistencije. Upravo je njegova posljednja lopta bila ono što je bilo potrebno Milanu da postigne ekstra klasu.

U svojoj reprezentaciji Boban je bio moćni vođa. Imao je vodeću ulogu u fantastičnoj momčadi u kojoj su igrali igrači poput Šukera, Bokšića, Jarnia i Prosinečkog, navodi se.

Uskoro ćemo vidjeti što će Boban moći ponuditi na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, piše Goal.com te dodaje kako su ga poštivali svi igrači s kojima je igrao, među kojima su mnogi Srbi, Crnogorci i Bosanci.

Boban sada ima prilike pokazati svoju visoku klasu izvan terena, jer ne postoji bolji čovjek u mladoj državi kao što je Hrvatska koji bi mogao povratiti staru europsku slavu, zaključuje se u članku.

S.H./Goal.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara