Gobac: Vorija čeka mjesto sportskog direktora

Gobac: Vorija čeka mjesto sportskog direktora

Foto: Hina

GAZDA hrvatskog rukometa Zoran Gobac najavio je nastup hrvatske reprezentacije na Euru u Poljskoj. Izbornik Željko Babić odlazi na put sa 17 igrača, mahom mladih i neiskusnih...

"Ne idemo na turističko putovanje, ali posljednjih deset godina nismo imali ovakvu situaciju. Možemo ispasti odmah u prvom krugu, a možemo dogurati do finala. Mi ne živimo od jednog natjecanja, naš konačan sud bit će na Euru u Hrvatskoj 2018.", poručio je Gobac, koji je na ljeto prošle godine svoje mjesto koordinatora za muški rukomet ustupio Ivanu Baliću.

"Po svim procjenama nikad nismo imali ovakvu situaciju što se tiče ozljeda i slabe pripremljenosti. Jednostavno je nemoguće u deset dana provesti ono što neki od igrača ne rade u klubovima. Na ovom Europskom prvenstvu deset reprezentacija borit će se za medalju. Realnost je da se možemo vratiti kući nakon prvog kruga, a možemo igrati i u finalu. U grupi imamo Island i Norvešku koji su u vrhu, a Bjelorusija uvijek može iznenaditi. Kasnije nam dolazi domaćin Poljska, Francuska koja je osvojila sve, a mogu doći i Srbija ili Makedonija, što će biti utakmice visokih tenzija, No, mi vjerujemo u naše momke, njihovo srce i želju koja će biti izraženija od trenutnih mogućnosti"

Vorija čeka mjesto

> Igor Vori za Index: Nisam se htio oprostiti od repke. Teško je priznati kad nisi najbolji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stručni stožer reprezentacije trebao bi dobiti još jedno veliko pojačanje do 2017. godine, kada Igoru Voriju istječe ugovor s PSG-om. Obzirom da će tada brojati 37 godina, bivši kapetan reprezentacije vjerojatno će otići u igračku mirovinu. A kad se to dogodi, Vori ima siguran posao u HRS-u.

"Što se tiče Igora Vorija, kada se slagao ovaj stručni stožer Vori je bio predviđen za sportskog direktora, a to mjesto ga i čeka", potvrdio je Gobac.

"Izbornik će odlučiti hoće li Vori ići u Rio"

Prvi čovjek hrvatskog rukometa tvrdi da Voriju kao igraču vrata reprezentacije nisu zauvijek zatvorena.

"Hoće li biti pozvan za kvalifikacije za Olimpijske igre to isključivo ovisi o izborniku i koordinatoru te trenerima".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara