Goluža nije prekrižio Alilovića. Još....

Foto: Cropix / Ante Čizmić

SLAVKO GOLUŽA tvrdi da je sve stvar dogovora. No, Mirko Alilović ima drugačiju priču. A priča je počela na SP-u u Švedskoj, gdje je naš prvi vratar bio debelo ispod očekivane razine. Nije bio jedini, no za razliku od nekih, imao je mogućnost izbora. Izbornik kaže; pošteno je od mene da pitam može li i želi li braniti. U danom trenutku takav odnos ima smisla. No, protegnulo se i po povratku u kvalifikacije za Euro. Alilović je isključen za susrete sa Španjolcima. Opet dogovorno, kaže Goluža. Razgovarali su i složili se da Mirko preskoči. Je li još do jučer prvi golman reprezentacije zažalio zbog dogovora? Je li ipak promijenio mišljenje?

"Razgovarao sam s izbornikom koji mi je rekao da nisam pozvan za utakmice sa Španjolcima. Rekao mi je da smatra da nisam u nekoj formi. I što bih mu na to trebao reći", iznio je Mirko svoju stranu priče.

"Zar da kažem, u formi sam, trebao bih braniti? Ne ide to tako. Neki su pisali da nisam spreman, ali to nikada nisam rekao. Za Hrvatsku sam spreman braniti bolestan i ozlijeđen. Očekivao sam da ću dobiti poziv, jer u odličnoj sam formi."

To je Mirko rekao službeno.

Slavko Goluža, nekoliko sati nakon što su Alilovićeve riječi procirkulirale rukometnim krugovima, s upitnikom iznad glave. Ali i čvrstog stava; za njega u ovom trenutku postoji jedino utakmica sa Španjolcima. Neslužbeno, Goluži nije jasno zašto je došlo do naglog zaokreta, kao ni mnogima kojima je Alilović u međuvremenu rekao da nije u formi i da je pristao uzeti odmor. Na kraju je ipak shvatio da kao sportaš nema pravo reći; bolje da brane drugi. Možda i nije rekao baš tako, ali šteta je učinjena. Razgovarajući s izbornikom shvatili smo da ne posjeduje previše razumijevanja.

"Imamo tri vrhunska vratara. Pešić, Šego i Blažičko", dočekao nas je na kavi uoči puta za Španjolsku.

Bilo je to dovoljno od Goluže. Barem za ovu akciju. Za dalje ćemo vidjeti, prevrtljiva je rukometna svakodnevnica.

Hrvatsku u međuvremenu čekaju Španjolci, treća momčad Europe. Stari rivali i utakmica posebnog naboja. Hrvatska nije u najboljem stanju, ali...

"Zašto ih ne bismo iznenadili", pita se Ivano Balić, koji zanimljivo, nikada nije pobijedio u Ciudadu.

"Malo sam puta bio blizu, a više puta daleko", nasmijao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo ipak nije Ciudad Real, već Španjolska.

"Igraju dosta slično, posebno u obrani."

Ipak, nemaju Dinarta.

"Da, to je naša velika prednost.  Neće nam nedostajati..."

Balić je uvijek tu kada treba podići raspoloženje. Ili zamaskirati neraspoloženje....

"Ova momčad može puno toga. Zašto ih ne bismo pobijedili? Za to moramo svi odigrati maksimalno. Španjolci su opasni, posebno kad ih krene obrana, a vratari to poprate. Ne smijemo dozvoliti da polete u kontri i polukontri. Treba ih svesti na igru šest na šest, tu smo bolji od njih."

Je li nastup u Švedskoj arhiviran?

"Razmislio sam o svojim greškama, mislim da bi svatko od nas to morao napraviti. Koje su to greške? Mojih je bilo previše, nemate vremena toliko. U suštini, ne valja se vraćati u prošlost. Nema mjesta pesimizmu, čekaju nas dvije važne utakmice."

Jutros je reprezentacija poletjela za Španjolsku odraditi prvi pokušaj. Repriza je za vikend u Splitu, Golužu bi iz dvije utakmice zadovoljila jedna pobjeda...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara