Goran Ivanišević: Tako se više ne zove samo slavni tenisač, nego i glavni teren u Umagu

Goran Ivanišević: Tako se više ne zove samo slavni tenisač, nego i glavni teren u Umagu

Foto: Getty Images / Guliver Image

UMAG odaje počast najvećem hrvatskom tenisaču i jednom od najvećih hrvatskih sportaša u povijesti, Goranu Ivaniševiću, tako što će središnjem stadionu u kompleksu Stella Maris dati njegovo ime.

Svečanost imenovanja ATP stadiona Gorana Ivaniševića dio je obilježavanja 15. obljetnice njegove pobjede u Wimbledonu, a na svečanosti će sudjelovati i legendarni Andre Agassi. Poseban gost na ovom teniskom spektaklu bit će i  Juan Carlos Ferrero, nekadašnji svjetski broj jedan, pobjednik Roland Garrosa 2003. i pobjednik Umaga 2010.
 
"Odluka da naša  "školjka" dobije ime po Goranu jedna je od najlakših i najbržih koje smo ikada donijeli. Goran je veliki prijatelj našeg turnira i Umaga, ali iznad svega veliki hrvatski sportaš i naš jedini pobjednik Wimbledona. To što je pristao da se naš stadion zove njegovim imenom velika je čast za nas kao organizatore i za naš turnir", istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj.
 
Goran Ivanišević zahvalio se svima uključenima u umaški turnir i cijelom gradu Umagu, jer imenovanje stadiona doživljava kao ogromnu čast:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Iako nisam igrao često u Umagu, taj finale 1990. godine na neki mi je način lansirao karijeru. Odmah nakon Umaga sam igrao četvrtfinale Roland Garrosa, polufinale Wimbledona, osvojio prvi naslov u Stuttgartu... Zbog svega toga Umag doživljavam kao posebno mjesto u svojoj karijeri, mjesto na kojem je, na neki način, za mene sve i počelo."
 
Na ATP stadionu Gorana Ivaniševića odmah nakon svečanosti imenovanja održat će se i egzibicijski spektakl Andrea Agassija i Gorana Ivaniševića s gostom Juanom Carlosom Ferrerom. Time će biti i otvoren 27. Croatia Open, na kojemu se do finala 24. srpnja očekuje oko sto tisuća posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara