Goycochea i Kahn savjetuju vratare: Iritirajte protivnike, otkrijte njihov strah

Tekst: I.G.
Foto: AFP

BIVŠI vratar argentinske reprezentacije Sergio Goycochea ponosan je na uspjeh južnoameričkih momčadi na Svjetskom prvenstvu.

Najbolji vratar Svjetskog prvenstva iz 1990. Sergio Goycochea zadovoljan je igrom i izgledima južnoameričkih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. Brazil, Argentina, Paragvaj, Urugvaj i Čile osigurali su nastup u osmini finala, a svi osim Čileanaca završili su kao prvi u skupini.

"Vrlo sam ponosan i drago mi je zbog njihovog uspjeha. Očito je da dominira američki stil nogometa i mislim da svi imaju dobre šanse otići do kraja", kazao je Goycochea.


Legendarni argentinski golman u Johannesburgu se susreo s kolegama Oliverom Kahnom i Petrom Čehom, a iskusni čuvari mreže uputili su nekoliko poruka vratarima koji brane na Svjetskom prvenstvu. Kako je natjecanje došlo do knockout-faze, već se mogu očekivati jedanaesterci kao način odlučivanja o pobjedniku.

"To je psihološka igra između vratara i onoga koji puca s bijele točke. Vrlo je bitan kontakt očima i govor tijela", kaže Oliver Kahn, bivši vratar Njemačke i Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možete iritirati suparnika svojim govorom tijela, možete otkriti njegov strah, a ako napravi grešku, u njegovim očima možete vidjeti u koju će stranu pucati", dodaje Kahn.

Goycochea: Momčad s najboljim golmanom bit će prvak svijeta

Chelseajev Peter Čeh rekao je kako vratari puno vremena provode proučavajući protivnika prije utakmice, gdje igrači najčešće pucaju, koje su mu navike, čeka li golmanovu reakciju ili odmah bira kut u koji će pucati.

"Samo koncentracija i mentalne igre neće pomoći golmanu da obrani, potrebno je i malo sreće. Izvođač penala je taj koji može izgubiti, golman je taj koji kod penala može pobijediti i postati heroj", kaže Kahn.

Goycochea i Kahn vide Julia Cesara kao najboljeg vratara ovog Svjetskog prvenstva, ali Nijemca su impresionirali i Casillas, Neuer te Japanac Kawashima.

"Nadam se da će Cesar potvrditi ono što je do sada pokazivao, ali jasno je da će momčad s najboljim golmanom biti prvak svijeta", predviđa Goychochea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara