Gračan: Elfsborg ne može pružiti otpor kao Hajduk

Gračan: Elfsborg ne može pružiti otpor kao Hajduk

DANAS je u Maksimiru održana konferencija za novinare povodom prvog kola kupa UEFA. Pred novinare su izišli trener Nenad Gračan i glasnogovornik kluba Ado Kožul.

Nenad Gračan smatra da je Elfsbog tipična skandinavska momčad koja će u Maksimiru vjerovatno igrati povućeno.

"Šveđani su u igračkom smislu ujednačena momčad. Igraju s četiri igrača u liniji, a u napadu imaju dva vrlo dobra igrača koji su me se jako dojmili. Jedan od njih igra za mladu reprezentaciju", izjavio je Nenad Gračan.

Na pitanje da li misli da Šveđani mogu pružiti veći otpor od Hajduka Nenad Gračan je odgovorio: "Europske utakmice su drukčije od prvenstvenih. Šveđani mogu biti žilaviji, mogu biti opasniji, ali veći otpor teško mogu pružiti."

Nenad Gračan smatra kako bi za njegovu momčad bilo kakva pobjeda bila značajna, ali da priželjkuje pobjedu s dva gola razlike. Smatra da ne bi trebalo biti problema s ostvarivanjem takvog rezultata jer, prema Gračanovim riječima, Dinamo je bolja i kvalitetnija momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od novinara je Nenada Gračana priupitao i o trenutnoj situaciji s Nikom Kranjčarom. "Niko Kranjčar može biti Dinamov vođa, ali mora se malo smiriti, a na terenu mora demantirati novinske napise. On je vrlo mlad i dobro se nosi s pritiscima", smatra Gračan.

Nenad Gračan prvu jedanaestoricu nam nije želio izdiktirati, ali je najavio da se za utakmicu protiv Elfsborga mogu očekivati određene promjene u sastavu. Ozlijeđeni su da Silva i Tomić, a na Agića, koji protiv Hajduka nije igrao, Gračan sutra ozbiljno računa.

Dinamov glasnogovornik Ado Kožul u ime kluba je zamolio navijače da ne donose baklje i ostalu pirotehniku i da ne vrijeđaju protivnike jer će klub u protivnom od UEFA-e dobiti vrlo visoke kazne.

Utakmicu će suditi Poljak Krzysztof Slupik, a pomagat će mu Mariusz Kowalski i Andrzej Kotos. Cijene ulaznica su: zapad - 80 kn, istok - 50 kn, sjever - 20 kn i loža - 150 kn.

Vedran Prga

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara