Gudelj: Imam rješenje za Dinamove Brazilce

TRENER Hajduka Ivan Gudelj svjestan je što na Poljud sa sobom donosi zahuktali "Modri" stroj. Utakmica na život ili smrt - tim nam se riječima obratio kapetan "Bilog" broda, kada smo ga upitali za komentar uoči derbija.

Novi debakl u Širokom Brijegu nije previše uzburkao splitske duhove, barem smo tako imali prilike čuti od glavnog čovjeka Hajdukove logistike. Kazne?

"Ma kakve kazne, čemu?" - odlučan je Gudelj.

"Igrali smo tri utakmice u tri dana, pa nije li normalno da se dogodi i jedan takav rezultat. Sada nam treba pozitivno ozračje uoči derbija, i moram to reći, da se bez potrebe oko kluba stvaraju negativne struje. Na Poljudu će to biti sasvim drugačija utakmica, moji igrači u nju trebaju ući maksimalno, ne trebaju im nikakve kazne." - za Index je prokomentirao Gudelj.

Na utakmicu sa Širokim Brijegom nije se želio previše osvrtati, ustvrdivši tek kako je to bio vrlo težak i čvrst susret. Gudelj se u potpunosti posvetio onome što je ispred njega, a kako tvrdi, brinu ga ozljede Bartulovića, Marčića, Kralevskog i  Blatnjaka, koji gotovo sigurno u nedjelju neće istrčati na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"O mom sastavu i taktici, nažalost, odlučivat će liječnici. Evo, i Kralevski je dobio neugodan udarac u rebra, Blatnjak sigurno neće igrati, a čeka nas utakmica koja život znači. Kažete da Josip Kuže Modrića misli smjestiti Kranjčaru? Niko je najbolji igrač hrvatske lige, prema tome ne bojim se ničega. Modrić je također dobar, ne mogu reći drugačije. Dinamo je u velikoj prednosti jer već sedam mjeseci ima uigranu i standardiziranu momčad, naše prinove tek se trebaju uigrati." - dodaje Gudelj.

"U svakom slučaju, za utakmicu s Dinamom trebat ću gladijatore, a ne samo igrače. I da, krećemo striktno napadački. Imat ćemo golemu podršku s tribina, u to ne sumnjam. Uvijek su bili naš 12. igrač, pa i prvi, ako treba. Igrači koje pošaljem na teren imat će moje puno povjerenje i bez obzira na stanje na tablici, utakmica Hajduka i Dinama bit će neizvjesna." - za Index je kazao Gudelj. 

Je li Hajdukov strateg pratio Dinamove pipreme? I pribojava li se zvukova sambe na poljudskoj ljepotici?

"Andersona nisam gledao i ne mogu sa sigurnošću kazati o kakvom se kalibru igrača radi. Poznajem samo Da Silvu, za njega je sve jasno. Kažete da bi i Costa mogao zaigrati od prve minute, pa nek igra. Osvrnuo bih se na Bošnjaka, zaista je odličan." - ustvrdio je Gudelj.

A zna li se tko bi od "Bilih" trebao dobiti zadatak da pazi na Hajdučko srce ili, pak, na milijunsku brazilsku zvijezdu?

"O tome će, kao što sam već kazao, odlučiti liječnici. Mogu reći samo kako mislim da imam riješenje za Dinamove Brazilce i za Dinamovu igru." - zaključio je Gudelj.

Izjava na tragu Ćire Blaževića? Ne preostaje nam drugo, nego čekati.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara