Gurović: Nikad neću skinuti tetovažu, to je stvar uvjerenja

Gurović: Nikad neću skinuti tetovažu, to je stvar uvjerenja

NAKON što je Cibona u uzavreloj atmosferi beogradskog Pionira svladala Partizan, oglasio se Milan Gurović, čija je tetovaža četničkog vojvode Draže Mihailovića jedan od glavnih razloga što su zagrebački košarkaši morali spašavati živu glavu nakon utakmice.

Naime, nakon sirene koja je označila kraj susreta, prema igračima Cibone s tribina je poletjelo na stotine raznoraznih predmeta, pa su hrvatski košarkaši morali ubrzano napustiti teren.

Podsjetimo, Cibona je u Beogradu vodila od prve minute, u pojedinim trenucima i sa više od deset koševa razlike, "Vukovi" su do pobjede rezultatom 87:78 došli tek u dramatičnoj završnici.

Dvorana Pionir u četvrtak bila je "ukrašena" stotinama postera Draže Mihailovića i Milana Gurovića, ali Partizanu takva koreografija i fanatično navijanje "grobara" ipak nisu pomogli.

Milan Gurović, igrač Partizana kojemu je zbog tetovaže četničkog vojvode zabranjen ulazak u Hrvatsku, smatra da će se podrška "grobara" smanjiti nakon poraza od Cibone, iako je prije susreta postao ljubimac Partizanovih navijača upravo zbog sporne tetovaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ipak je pritisak bio prevelik, osam tisuća ljudi stalno mi viče, skandira. Želio sam, ali nisam mogao, baš sam ja najviše izgorio pod pritiskom." - izjavio je Gurović u razgovoru za Večernji list.

Gurović je i dalje uvjeren kako je tetoviranje slike osuđenog ratnog zločinca normalna stvar, koju pripisuje "uvjerenjima".

"Nikad ne bih skinuo tu tetovažu. To je stvar uvjerenja čovjeka, a više cijenim igrače i ljude koji imaju svoj stav nego ulizice koje se okreću kako vjetar puše." - kazao je Gurović, pa dodao kako ga nije briga što zbog nje nikad neće smjeti ući u Hrvatsku.

"Imam kuću u Španjolskoj, a i španjolsko je more lijepo. Ne, ne smeta mi što neću smjeti u Hrvatsku." - zaključio je Gurović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara