Haas ipak nije otrovan u Moskvi

IZ Njemačkoga teniskog saveza (DTB) objavili su kako ne postoje dokazi da je Tommy Haas otrovan tijekom polufinalnog dvoboja Davis Cupa prošlog rujna u Moskvi.

Rusi su slavili pobjedu 3-2 i prošli u finale. Haas je prvog dana (petak) izgubio bez pružanja ikakva otpora od Igora Andrejeva 6-2, 6-2, 6-2. Igrao je neprepoznatljivo.

Priču o trovanju lansirao je u srijedu njemački specijalist za igru u parovima Alexander Waske, rekavši kako mu je jedan Rus - čije ime ne želi otkriti - rekao da je Haas otrovan uoči prvog meča.

"Nikad se u životu nisam osjećao tako grozno kao tog petka. Toliko mi je bilo loše da sam se bojao za zdravlje", izjavio je Haas za njemački Bild, najavivši kako bi mogao otići na testiranje kose i krvi u New York sad kad je sezona na kraju jer želi doznati ima li doista tragova trovanja u njegovu organizmu.

Njemački teniski savez, međutim, otklonio je mogućnost da se radilo o trovanju.

"Nema dokaza, barem zasad, da se radilo o trovanju našeg igrača. Kao ozbiljna organizacija moramo se oslanjati na činjenice a ne na špekulacije. Rusi su pobijedili jer su tijekom trodnevnog natjecanja bili bolja momčad", stoji u priopćenju DTB-a.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara