Hajduk daje Tudoru 800.000 eura za godinu i pol

VRIJEDIO ili ne Igor Tudor, kao Jertec i Pokrivač zajedno, lova namjenjena za dovođenje varaždinskog dvojca, vrlo vjerojatno će sjesti na bankovni račun popularnog Tuše.

Nakon što je Index, još u petak, ekskluzivno saznao o prijelazu braniča Juventusa u Hajduk, danas Slobodna Dalmacija piše kako, iako Tudoru ugovor istječe tek na ljeto, kada mogao doći kao slobodan igrač, Hajduk očekuje Igora na Poljudu već krajem tjedna, jer bi po svemu sudeći isti mogao ubrzo dobiti ispisnicu talijanskog kluba.

Računica je jednostavna: Tudor se odrekne dijela ugovora od Juventusa i oprosti sitniš od milijun eura, a zauzvrat igra konstantno u Hajduku i vrati se pod izbornički barjak Slavena Bilića.

Igor Tudor je u vrlo specifičnoj situaciji, naime, zbog ozljede skočnog zgloba ove sezone uopće nije igrao nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, a usred priprema Juventusa, još ljetos, obnovio je staru boljku zbog koje je i ovih blagdanskih dana boravio u Antwerpenu na liječenju u specijaliziranoj klinici. Iza njega je šest mjeseci pauze, a očekuje se da bi konačno mogao dobiti zeleno svjetlo da počne iznova s normalnim treningom.

Prema riječima predsjednika Grgića u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, Hajduk je spreman Tudoru ponuditi 800.000 eura, za godinu i pol na Poljudu, kada bi se Tudor eventualno opet bio transferiran u inozemstvo, a Hajduk iznova zaradio.

Evo nekoliko razloga za Tudorov skori dolazak, koje u Hajduku svi vjerojatno ponavljaju kao papige:

1. Tušo nije igrao šest mjeseci i nije u užem Deschampsovom izboru, a kako mu ugovor na ljeto istječe, Juventus na njegovu transferu ne može zaraditi.

2. Ukoliko zatraži ispisnicu, Tudor bi izgubio ugovorom zagarantiranih milijun eura, koje bi mu pak dobrodušni Branko Grgić olako nadomjestio.

3. Kad se vrati i ako se vrati u Hajduk, Tudor će biti puno bliže Slavenu Biliću, a samim time i reprezentaciji.

Ukoliko Hajduk i Tudor zaista dogovore ovaj senzacionalan transfer, mogu svi lijepo zahvaliti Jertecu i Pokrivaču, jer da nisu odabrali Dinamo, ovo zaista ne bi bilo moguće.

V.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara