Hajduk dobio svog Abramoviča

RUSKI bogataš Dmitry Zheleznyak postat će novi sponzor Hajduka, te će u splitski klub godišnje ulagati oko 600 - 700 tisuća eura na godinu.

Tu sjajnu vijest ponosno je potvrdio i Igor Štimac, ali je demantirao da Dmitry, po uzoru na Romana Abramoviča, Hajduk namjerava i kupiti.

Prema Štimčevim riječima, ta kupnja zasada nije niti legalno moguća, no poznato je kako se s čelnicima "Bilih" nikad ne zna.

Zheleznyak inače sponzorira i zadarsku Tankersku plovidbu, a iako nije bogat kao Abramovič, ne sumnjamo kako će uvelike pomoći Hajduku u borbi za obranu naslova.

Štiamc je najvio i još dva velika nova sponzora, no o njima još ne želi detaljnije govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dmitry je u Hajduk ušao na nagovor Branka Grgića, klupskog predsjednika i čelnika Lučke uprave, s kojim je surađivao oko kupnje Sjeverne luke čiji je Rus većinski vlasnik.

Činjenica je kako trend ulaganja uspješnih poduzetnika u sport postaje i dio svakodnevnice na našim prostorima, što je naročito razveselilo novopečenog Hajdukovog trenera Ćiru Blaževića, kojem ionako hitno trebaju igračka pojačanja za Ligu prvaka.

U intervjuu za Jutarnji list Dmitry je rekao kako ne namjerava slijediti primjer napoznatijeg ruskog tajkuna Abramoviča i kupiti nogometni klub.

Hajduk mu, kako kaže nitko nije ponudio na prodaju, no svjestan je kako je splitski klub nešto poput religije te bi za njega preuzimanje takve odgovornosti bila puno veća briga nego zadovoljstvo.

(Foto: Večernji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara