Hajduk je (i) srpski!

Hajduk je (i) srpski!

NAKON što je okupljanjem ulagača svečano okončana povijesna privatizacija Hajduka, počela je licitacija za popunjavanje rukovodećih pozicija splitskog kluba, koji će kao ŠDD službeno zaživjeti tek kad oformi Upravu i Nadzorni odbor. Uporedo s tim predradnjama čiji je cilj ozdravljenje kluba koji je 12 godina poslovao bez tekućeg računa, javljaju se i mali dioničari koji su potpomogli revival dalmatinskog branda.

U Hajduku su svečano objavili da Hajdukovi dioničari stižu s raznih kontinenata, iz zemalja kao što su Bahrein i Crna Gora. Javile su se i zadarske benediktinke koje su u Hajduk uložile 25 tisuća kuna. A srpski mediji, u izrazito senzacionalističkom tonu, obavijestili su nas da Hajduk ima svoje ulagače i "lijepoj njihovoj". Naime, kako donosi Kurir, među dioničarima splitskog kluba čak je sedam državljana Republike Srbije.

Susjedi podsjećaju da je većinski dioničar kluba postao grad Spli, jer su ranija dugovanja pretvorena u dionice, dok se preostala vrijednost u iznosu od 11,5 milijuna eura našla na raspolaganju zainteresiranim građanima, tijekom famozna četiri kruga upisa dionica.

Za Kurir je govorio šef brokerske službe Ivan Mršić, koji je podsjetio na početke vlasničke transformacije, otkupom 20 tisuć dionica od strane grada Splita.

Građani Srbije interesirali su se za eventualnu kupnju dionica putem banke Sosiete General, obzirom da Splitska banka posluje u njezinom sastavu.

"Kada se voli, ništa nije teško"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, zbog kompliciranog i posebnog kompjuterskog programa prodaja se mogla vršiti samo u našim poslovnicama, osobnim dolaskom ili preko posrednika koji je ranije dobio punomoć. Konkretno, bio sam prisutan kada je u našu banku došao jedan crnogorski državljanin sa sinom i kupio dionice. Kada se nešto voli, ništa nije teško.", ističe Mršić.

Dioničarima se, dakako, ne garantira anonimnost,  jer Hajduk i Središnja depozitarna agencija imaju pravo objaviti imena dioničara. Ukoliko je neki srpski poduzetnik uložio veći iznos u Hajduk, vjerujemo kako bi ti podaci već bili obznanjeni. Stoga se u ovom slučaju vjerojatnije radi o Hajdukovim pristašama iz istočnog susjedstva.

"Mi smo naše podatke prenijeli Hajduku i Središnjoj depozitarnoj agenciji. Sada je na njima, ako žele, da objave kako je tamo neki Mate Matić postao vlasnik određenog broja dionica.", rekao je Mršić.

D.C.
Foto: Kurir/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara