Hajduk kažnjen s 35.000 kuna zbog Dvoranskog

UDRUGA klubova Prve HNL donijela je odluku po kojoj će Hajduk biti kažnjen s 35.000 kuna zbog nenastupanja nekih igrača na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske.

Podsjetimo, prema pravilima natjecanja svi klubovi moraju na Dvoranskom prvenstvu nastupiti s najjačom momčadi. Izostanak svakog igrača kažnjava se s 20.000 kuna, kao i izostanak trenera, tako da ostaje nejasno odakle prvoligašima svota od 35.000 kuna, budući da su za Hajduk nastupali uglavnom juniori, uz pokojeg člana prve momčadi.

Također, trenera Splićana Zorana Vulića u Domu sportova uglavnom smo mogli gledati na tribinama, dok je posao vođenja druge momčadi Hajduka, koja je tamo nastupila, obavljao drugi trener, odnosno Vulićev zamjenik Mladen Pralija.

Osim blage kazne Hajduku, Upravni odbor Udruge klubova Prve HNL odlučio je smanjiti kaznu Ivici Matkoviću, bivšem treneru Cibalije. Matković je zbog navodnog udaranja Brune Marića, glavnog suca na utakmici Varteks - Cibalia kažnjen s šest mjeseci zabrane obavljanja svih funkcija u HNL.

Prvoligaši su prepolovili tu kaznu, tako da Matkoviću preostaje još samo tridesetak dana suspenzije prije nego što može početi tražiti novi posao, budući da je u Cibaliji nakon incidenta dao ostavku.

M.Č.
Foto:M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara