Hajduk pod istragom kriminalističke policije

U PONEDJELJAK popodne splitska Krim-policija ušla je u prostorije Hajduka, kako bi obavila obavijesne razgovore i radnje zbog mogućih nepravilnosti u poslovanju kluba. Naglasak je na transferu Pletikose i Srne u Šahtjor.

Naime, još prije mjesec dana u javnost je istupio čelnik lokalne političke stranke Maslina Nikola Zokić koji je izjavio da je transfer dvojice reprezentativnih igrača puno veći nego što su to Hajdukovi čelnici izjavili.

Zatim se javio i Jambo koji je od Hajduka zatražio oko 540.000 kuna koliko iznosi 15% posto od Srninog transfera u Šahtjor. Stipe Gabrić Jambo tvrdi kako su njegovi odvjetnici došli također do podataka da se radi o većoj cifri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krim-policiju na noge je podigla i izjava Rinata Ahmetova, predsjednika Šahtjora koji je rekao da je Srnu i Pletikosu platio 7 milijuna eura. Ako se ustanovi da je to istina, Hajduk bi mogao biti u velikim problemima.

Policija će istražiti i dolazak četvorice Vatrenih u klub: Asanovića, Bilića, Bokšića i Štimca koji su navodno u klub donijeli dosta novaca, a ne zna se jesu li na te iznose plaćeni porezi i sve ostalo što treba.

Policija je dobila na uvid sve dokumente, a kroz nekoliko dana znat će se prvi rezultati.

Direktor Hajduka Fredi Fiorentini nije želio komentirati situaciju. Izjavio je da nema razloga za zabrinutost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara