Hajduk pokrenuo stegovni postupak: 18 igrača platit će zbog nezalaganja

Tekst: M.Č.
Foto: hajduk.hr

IAKO je poslije domaćeg poraza od Šibenika predsjednik Hajduka Joško Svaguša najavio kako će svi igrači Hajduka biti kažnjeni, pa tako i oni koji nisu bili na terenu ili klupi, čini se kako se konačna kazna ipak neće odnositi na sve igrače.

> Video - Reja nakon poraza: Neki su igrali za sebe, a ne za momčad

> Svaguša kaznio igrače oduzimanjem mjesečne plaće

Danas je naime i službeno pokrenut postupak, ali samo za 18 igrača koji su bili u zapisniku utakmice uz obrazloženje kako se "nisu dovoljno zalagali" prilikom gostovanja najbližeg susjeda.

Igrače je Uprava kluba, kako prenosi Jutarnji list, jednog po jednog pozvala na gornji kat Poljuda gdje im je priopćeno kako je protiv njih pokrenut stegovni postupak. O iznosu kazne nije se govorilo, ali poznato je kako se otprije baratalo cifrom u visini jedne mjesečne plaće.

Zanimljivo, nitko ne spominje poraz protiv Karlovca koji je došao nakon iznenađujućeg poraza sa Šibenikom, a uoči tjedna u kojem je imperativ pobijediti Moslavinu u Kupu Hrvatske nakon čega na Poljud stiže Dinamo. Nakon najavljenih kazni dan prije tjedan dana, Hajdukovci su podbacili i u srazu sa novajlijom u ligi, Karlovcem, koji doduše zasada nosi epitet iznenađenja prvenstva.

Ipak, niti ta činjenica ne bi smjela biti opravdanje za sramotnu igru Bilih u gradu na četiri rijeke koji nikako nisu mogli probiti obranu Karlovca predvođenu tek prosječnim prvoligaškim stoperima, Karabatićem i Bunozom. Stoga je realno očekivati kako će kazne 18-orici "odabranih" biti barem jednake, ako ne i veće nego li najavljene poslije meča sa Šibenikom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara