Hajduk uoči Pule ostao bez Pletikose i Bartulovića

HAJDUK su uslijed svih nedaća i bura koje duže vrijeme pušu na Poljudu zadesili novi problemi. Mladi reprezentativci iz Velike Gorice vratili su se razočarani i ozlijeđeni, a kako nam je u razgovoru kazao Ivan Gudelj, problema ima i vratar Stipe Pletikosa.

Kako tvrdi doktor Fabijan Čulina, Stipe se ozlijedio na treningu, te je nakon prvotne intervencije dobio dopuštenje da nastavi s pripremama. No, već na sljedećem treningu Hajdukov kapetan osjetio je veliku bol u koljenu. Prema najnovijim informacijama, radi se o meniskusu, čak i o ligamentima.

"Šanse da Stipe zaigra u Puli još uvijek su 50-50. Požalio se da ga boli, ako nije nužno, ne bi trebao riskirati. No, još ništa sa sigurnošću ne možemo konstatirati, vidjet ćemo kako se Stipe doista osjeća. Do subote još ima vremena." - za Index je kazao Ivan Gudelj.

Ako Gudelj tvrdi da do subote ima vremena, onda u redu, ali pitanje je koliko Hajduk ima vremena da se ustali u Ligi 6, s obzirom da osim Pule mora proći Cibaliju, i preživjeti derbij s Dinamom na Poljudu. Gudelj se ne zabrinjava previše oko neučinkovitosti svojih napadača, i dalje tvrdi da je bitno vratiti im samopouzdanje.

"Sigurno da se moji igrači koji su igrali za mladu reprezentaciju ne osjećaju sjajno. Grguroviću je jako teško palo što nije bio u sastavu, Kranjčar mora osjetiti umor nakon Portugala i Velike Gorice. No, što je tu je, protiv Pule se nemamo namjeru braniti." - kazao je Gudelj.

Od trenera smo doznali da problema s ozljedom ima i Mladen Bartulović, koji je odradio solidan posao u velikogoričkom uzvratu.

"Bartulović je, kao i Pletikosa, upitan za subotu. No, kod Stipe je stanje ipak malo ozbiljnije." - dodao je Gudelj.

O tome će najbolje posvjedočiti činjenica da Pletikosa nakon ovog dijela prvenstva planira obaviti detaljne preglede, i ako treba, okuražiti se na operaciju.

Što se tiče vijesti koje ovih dana stižu iz tabora "Bilih", a koje su vezane uz imena eminentnih stručnjaka, navodnih pretendenata na mjesto Igora Štimca, od Gudelja nismo doznali ništa novo. Iako se naklapalo da Grgić dovođenjem Peruzovića, Jerkana ili Vujovića želi podignuti svoj rejting, bolje rečeno, učvrstiti direktorsku fotelju, Gudelj tvrdi da o tome nema nikakvih spoznaja.

"Ne želim davati izjave koje se tiču naše Uprave, jer ne znam što planiraju niti koliko su njihovi planovi realni. Moje je da se bavim igračima, igrom i rezultatima. Sve ostalo ostavljam njima na brigu." - zaključio je Gudelj. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara