Hajduk zbog dugova neće igrati u eurokupovima?

SPLITSKA odvjetnica Doris Košta proslijedila je Uefa-i dokumente o neisplaćivanju dugova bivšim igračima Hajduka te nepravilnom licenciranju, zbog kojih bi Hajduk ove sezone mogao biti izbačen iz europskih kupova.

Ta vijest potresla je čelnike splitskog kluba, kao i HNS, koji je sa slučajem upoznat već mjesecima.

Kako Košta tvrdi, njezini štićenici Hrvoje Vuković i Zvonimir Deranja do 21. lipnja trebali su od Hajduka dobiti ostatak duga koji je iznosio 1,923.089,91 kunu za Vukovića i 746.146,74 kuna za Deranju.

Tako nalaže i posljednja odluka Arbitražne komisije HNS-a, u čijem djelomičnom rješenju stoji da se ostatak igračima mora isplatiti do navedenog datuma, tj. do 21. lipnja.

Vuković bi prema tome trebao dobiti još 411.745, a Deranja 509.488 kuna. Košta tvrdi kao Hajduk nije ispunio svoju obvezu, iako mu je produljen rok za dostavu dokumentacije.

"Zbog toga smo Hajduk prijavili Disciplinskoj komisiji HNS-a kao i Uefa-inu odjelu za licenciranje. Nije nam jasno kako su mogli dobiti dozvolu za nastup ako klub ima dugova. Smiješno je i žalosno takvo ponašanje i netko mora stati na kraj nepoštovanju odluka. Evo još jedan primjer. Kada se Hajduk prošle godine borio za licencu, igrači su potpisali nagodbu na osnovi koje je klub licencu i dobio. Danas pobijaju i tu nagodbu." - riječi su odvjetnice Košte.

Postoje nejasnoće i oko potpisa Almira Turkovića, koji je nagodbu odbio potpisati. S obzirom da ju je Hajduk ipak dobio, postoji mogućnost da je riječ o krivotvorenju potpisa.

Direktor Hajduka Fredi Fiorentini bio je vidno uznemiren, te je za Index rekao kako više ne želi komentirati Koštine izjave, te da se za komentar obratimo njoj. Naglasio je i kako upoće ne zna o čemu je riječ.

Splitska odvjetnica bila je tijekom utorka nedostupna. No, u ime HNS-a slučaj je za Jutarnji list komentirala voditeljica Odjela za licenciranje, Ivančica Sudac:

"Kada se raspravljalo o licenci, Hajduk je ispunjavao sve financijske kriterije i zato smo je odobrili. Ako netko ima pritužbi i sumnja u lažiranje dokumenata ili slične stvari, može se obratiti institucijama HNS-a."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara