Hajduku kazna od 60.000 tisuća kuna zbog bakljade na Poljudu

Hajduku kazna od 60.000 tisuća kuna zbog bakljade na Poljudu

HAJDUK je kažnjen sa 60.000 kuna kazne za slabu organizaciju derbija Hajduk - Dinamo koji se igrao 5. prosinca na Poljudu, odlučio je disciplinski sudac Udruge prvoligaša Krešimir Vlajčević.

Tijekom susreta navijači Hajduka višekratnim bakljadama izazvali su 13-minutni prekid susreta, a zanimljivo je, piše Slobodna Dalmacija, da su na ulazu na stadion policajci publici oduzimali kišobrane, upaljače, ženama čak i šminku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bengalke su valjda bile dobro skrivene, pa ih čuvari javnog reda i mira nisu mogli pronaći kod Torcide.

Prema članku 55. Disciplinskog pravilnika, Hajduk je zbog velike bakljade mogao biti kažnjen novčanom kaznom do 100,000 kuna, odnosno domaćinstvom od jedne do dvanaest utakmica na neutralnom terenu, odnosno nastupima bez gledatelja na Poljudu.

“Nemam sad uza se sve potrebne podatke što i kako, ne želim ni prejudicirati, ali sam uvjeren kako ćemo u klubu postići dogovor da se obavezno žalimo! Ne kažem da nije bilo dimne zavjese, ali su iznosi novčanih kazni neprimjereno visoki. Kakva je to liga, koliki su inkasi da bi se rezala takva globa za 13 minuta prekida!” - komentirao je Fredi Fiorentini za Slobodnu Dalmaciju.

Izvor fotografije: Sportske novosti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara