Hajduku ponovno kazna zbog rasizma

IAKO je Hajduk nedavno bio kažnjen s 20.000 kuna zbog rasističkog transparenta, Splićani nisu uspjeli primiriti svoje navijače, pa će i zbog jučerašnjeg navijanja Hajduk biti kažnjen.

Naime, navijači Hajduka primitivno su hukali kad god je lopta bila kod Dinamovih tamnoputih nogometaša, pa će Disciplinska komisija HNS-a opet imati pune ruke posla.

Kako je za Index kazao Josip Brezni, povjerenik za natjecanje HNL-a, čim dobije cjelokupnu dokumentaciju o utakmici proslijedit će ju Disciplinskoj komisiji. "To će ići po hitnoj proceduri." - kazao je za Index Brezni dodajući kako će osim rasističkih povika, na Komisiju i bakljada zbog koje je nekoliko puta prekinuta utakmica.

"U toku dana dokumentacija će biti kompletirana, prijava će možda ići već i danas, a možda već danas zatražimo očitovanje Hajduka" - kazao je Brezni.

Disciplinski sudac HNS-a odlučit će o kazni Hajduku, a moguće kazne su novčana do 100.000 kuna, suspenzija stadiona ili igranje na Poljudu pred praznim tribinama.

Brezni je zaključio kako će Hajduk sigurno ponovo biti kažnjen, samo je pitanje koju će mu kaznu izreći Disciplinska komisija.

Sanader: Moramo spriječiti rasističke ispade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Ivo Sanader rekao je danas da osuđuje svaki rasistički ispad na sportskim terenima bilo u Hrvatskoj, Europi ili bilo gdje u svijetu.

Sanader je to rekao na današnjoj konferenciji za novinare zamoljen da komentira rasističke ispade navijača na jučerašnjoj nogometnoj utakmici u Splitu između Hajduka i Dinama.

"Smatram da je 21. stoljeće, stoljeće u kojem trebamo njegovati toleranciju", rekao je premijer dodajući da će Vlada kroz novi zakon o športu, a u suradnji sa sportskim klubovima, savezima i Hrvatskim olimpijskim odborom pokušati riješiti i probleme vezane za izgrede na stadionima.

"Moramo spriječiti rasističke ispade", ponovio je premijer Sanader.

Index.hr/Hina
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara