HAKLITS POBIJEDIO NA MITINGU U PALO ALTU

Hrvatski rekorder u bacanju kladiva Andras Haklits pobijedio je na atletskom Grand Prix II mitingu u kalifornijskom Palo Altu. Haklits je kladivo bacio 74,79 metara, čime je potvrdio B olimpijsku normu. Drugo i treće mjesto osvojili su Amerikanci Michael Mai (74,40m) i James Parker (73,99m).

Iako ima B normu Haklits će nastupiti na Olimpijskim igrama Ateni, što će mu nakon Sydneya biti druga olimpijada. Evidentni olimpijski kandidati za Atenu u atletskim disciplinama su Ivana Brkljačić (kladivo), Siniša Ergotić (dalj), Sanja Gavrilović (kladivo), Jurica Grabušić (110m prepone) i Blanka Vlašić (vis). Olimpijsku B normu još imaju Branko Zorko (1.500m) i Nedžad Mulabegović (kugla).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Žarko Martinek izjavio je da pored ovih osmero atletičara put u Atenu mogu izboriti sprinteri Dejan Vojnović i Igor Blažević (100m), Edi Ponoš (koplje), Vera Begić (disk) i Edis Elkasević (kugla). Uvjeren je da bi neki od njih olimpijsku normu mogli ispuniti već na današnjem međunarodnom atletskom mitingu u Rijeci.

(Hina) xim/ad yim

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara