Hamiltonu i McLarenu prijete negativni bodovi i u novoj sezoni

MCLARENOVI vozači mogli bi biti kažnjeni negativnim bodovima na početku sljedeće sezone, ustanovi li se da je bolidu za 2008. godinu korištena Ferrarijeva tehnologija.

Zbog primanja povjerljivih dokumenata McLaren je ove sezone već kažnjen oduzimanjem svih bodova u momčadskom poretku, ali i novčano sa 100 milijuna dolara. No, za Lewisa Hamiltona i njegovog timskog kolegu u sljedećoj sezoni (tko god će to biti) problemi tu ne prestaju.

FIA će uoči početka sezone temeljito pregledati nove McLarenove bolide, a pronađu li na njima elemente "ukradene" Ferrariju, prijete im dodatne sankcije.

"Na McLarenu nećemo naći dio koji su dizajnirali u Ferrariju. Ali mogli bismo pronaći ideje, a na ovoj tehnološoj razini, kada glavni dizajner dobije ideju, može izraditi komponentu koja ni po čemu neće biti slična onoj na drugom bolidu."- objasnio je za BBC Max Mosley.

"Tražit ćemo ideje. Istraga će biti temeljita, u nju će biti uključeni i vanjski stručnjaci i pobrinut ćemo se da nijedan McLaren nema element Ferrarijevog intelektualnog vlasništva. U suprotnom, poduzet ćemo neke mjere."- nastavio je.

"To ne mora značiti da ćemo im zabraniti natjecanje, najvjerojatnije bi bili kažnjeni negativnim bodovima."- zaključio je, no nije želio otkriti bi li kažnjena bila samo momčad, ili i vozači u pojedinačnoj konkurenciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara