Heskey: Znamo što su i tko su Hrvati i zato moramo biti spremni u srijedu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NAPADAČ Aston Ville i engleske nogometne reprezentacije, 31-godišnji Emil Heskey priznao je kako strahuje da neće dobiti priliku zaigrati u srijedu protiv Hrvatske.

Devetoga rujna na Wembleyju će susret odigrati domaćin i hrvatska nogometna reprezentacija u sklopu skupine 6 europskih kvalifikacija za odlazak u Južnoafričku Republiku, gdje će se sljedeće godine igrati Svjetsko nogometno prvenstvo.

Heskey ove sezone još čeka na prvijenac bilo u klupskom ili reprezentativnom dresu, čime i ne stječe povjerenje kod izbornika Fabija Capella. U potpunosti drugačiju priču priča Tottenhamov napadač Jermain Defoe koji je za klub postigao četiri pogotka ove sezone, a u posljednja tri nastupa za “Gordi Albion” mrežu suparnika pogađao u pet navrata. Uključujući i pogodak protiv Slovenije u prijateljskoj utakmici, gdje je ponovno ušao u igru tek u drugome poluvremenu.

"Lijepo je vidjeti ga da baš svaki puta kada zaigra postigne pogodak. Ja se ne mogu žaliti na njegove izvedbe, kao što se niti on ne žali što ne igra od prve minute",  veli Heskey koji je za Englesku nastupio 55 puta, te postigao sedam golova.

Svoju prednost pred Tottenhamovim napadačem Heskey vidi u iskustvo igranja protiv Hrvatske.

" Znam kakvi su, igrao sam već protiv njih. U Zagrebu je to bila fizička zahtjevna utakmica, a sada smo u potpunosti koncentrirani na ovu nadolazeću. Jasno nam je da smo pred pragom Svjetskoga prvenstva, no još uvijek nismo zakoračili preko njega na što nas izbornik konstantno upozorava. "

"Svjesni smo toga da ljudi još uvijek pate nakon poraza koji nam je Hrvatska nanijela na Wembleyju prije dvije godine. Znamo tko su i što su i zbog toga moramo biti spremni u srijedu",  kazao je Heskey

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara