Hiddink: Hrvati su pravi profesionalci koji će u Londonu dati sve od sebe

GUUS HIDDINK u Tel Avivu doživio je veliko razočaranje i sad može samo čekati dok mu plasman na Europsko prvenstvo visi o niti. No, u istoj je situaciji prije samo nekoliko dana bio i Steve McClaren pa je u subotu navečer ipak slavio. Hiddink se nada istom raspletu jer Hrvati su, kaže, pravi profesionalci.

"Vjerujem da su Hrvati pravi profesionalci i da će u Londonu pokazati svoju najbolju igru. Hrvatska može pobijediti Engleze, a mi bi morali dobiti Andoru", kazao je Hiddink koji se i dalje nada da će iduće ljeto uživati u ljepotama Austrije i Švicarske.

O porazu na Ramat Ganu inače rječiti Hiddink nije imao puno komentara. Svjestan je da su sami krivi i sad se moraju nositi s posljedicama. "Previše smo griješili u obrani i to nas je koštalo. Izraelov prvi gol bio je smiješan. Ne mogu razumjeti kako smo uspjeli tako pogriješiti", šokiran je bio Hiddink.

Rusi su odustali. Cijela nacija klonula je duhom; nitko se ne nada kako će Hrvatska na Wembleyju uzeti sva tri boda, koja im ionako nisu potrebna. "Bolje nije moglo", rezignirano će reći ruski mediji.

"Nemamo drugih igrača. Ovo su naši igrači i odigrali su kvalifikacije najbolje što su mogli. Nemojte ih kriviti za neuspjeh, dali su sve od sebe. Ali nije bilo dovoljno", piše popularni sportski dnevnik Sport ekspres.

U obranu momčadi ustao je predsjednik Ruskog nogometnog saveza Vitalij Mutko, koji poraz u Izrealu pripisuje neiskustvu i neadekvatnim uvjetima za rad.

"Igrači su dali sve od sebe, ne mogu im ništa zamjeriti. Moramo nastaviti razvijati nogomet u Rusiji i podići infrastrukturu na nivo svjetskih velesila. Naša momčad i dalje nema pravu bazu za pripreme. Bilo bi čudo da smo se kvalificirali u ovim uvjetima. Ovoga puta čudo nismo uspjeli stvoriti, ali ne smijemo se zbog toga prestati truditi. Igrači jednostavno nemaju dovoljno iskustva; u našoj ligi nema dovoljno utakmica takve važnosti. A bez iskustva teško je pobijediti u velikom susretu", zaključio je Mutko.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara