Hiddink na odlasku poručio: Rusija ima strašan potencijal

Hiddink na odlasku poručio: Rusija ima strašan potencijal

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


NIZOZEMSKI stručnjak Guus Hiddink praktički je okončao svoju misiju kao izbornik ruske nogometne reprezentacije iako mu ugovor s Ruskim nogometnim savezom završava 30. lipnja ove godine.

Hiddinkova posljednja akcija na klupi Rusije dogodila se u srijedu, u prijateljskoj utakmici u gostima kod Mađarske, koja je završila rezultatom 1:1. Hiddink je uspio odvesti Rusiju na Euro 2008. godine, u velikoj mjeri zahvaljujući hrvatskoj reprezentaciji koja je pobjedom na Wembleyju 3:2 zatvorila vrata Eura Englezima, a otvorila Rusima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Rusi su ostali bez Svjetskog prvenstva, jer ih je u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija eliminirala Slovenija.

"Tijekom mog mandata na klupi Rusije imali smo uspona i padova. Najveće razočaranje je što smo ostali bez Svjetskog prvenstva. Ostali smo samo za jedan gol kratki protiv Slovenije. Ipak, zahvalio bih igračima i svojim suradnicima u stručnom stožeru, svima koji su mi pomagali u obavljanju mog posla", izjavio je Hiddink te nastavio:

"Nedavno sam naučio da na ruskom "zbogom" zapravo znači "još ćemo se vidjeti". Zbog toga neću reći "zbogom". Siguran sam da će Rusija izboriti plasman na Euro 2012. godine, jer momčad ima veliki potencijal", zaključio je Hiddink.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara