Hiddink vodi Obalu Bjelokosti na Svjetskom prvenstvu?

Hiddink vodi Obalu Bjelokosti na Svjetskom prvenstvu?

Totalsport
Foto: AFP

GUUS HIDDINK, 63-godišnji nizozemski strateg, imat će gotovo sigurno burne mjesece u 2010. godini, a unatoč tome što nije s Rusijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, mogao bi na njemu sudjelovati.

Službeno je Hiddink još uvijek ruski izbornik, no pitanje je dana kada će razvrgnuti ugovor s tamošnjim nogometnim savezom. Uostalom, Hiddink je već stavio potpis na ugovor s Turskom koju preuzima 1. kolovoza ove godine, te će s njom pokušati izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj i tamo ostvariti uspjeh. No, pitanje je što će Hiddink raditi od danas do 1. kolovoza?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je povezan s mogućim odlaskom u neki klub, a sada je ozbiljno doveden u kontekst preuzimanja Obale Bjelokosti. Na izborničkom vrhu te afričke reprezentacije trenutačno se nalazi bosansko-hercegovački trener Vahid Halihodžić, no njegova pozicija je daleko od sigurne. Stolica je poljuljana nakon ispadanja u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija.

Isto tako, mišljenje Didiera Drogbe se strašno cijeni u nogometnim krugovima Obale Bjelokosti, a on ima veliko poštovanje i vjeru u Hiddinka, koje je stvorio dok je ovaj prošle sezone radio u Chelseaju. Da se Drogbu pita, Hiddink bi već bio na putu u njegovu reprezentaciju. Čeka se konkretna reakcija Hiddinka te vrhuške Bjelokošćanskoga nogometnog saveza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara