Hoće li Beckham protiv Hrvatske igrati ili statirati?

POZICIJA Davida Beckhama među engleskih prvih 11 u srijedu navečer daleko je od sigurne. Iako je Becks bio uvršten u momčad u susretu protiv Austrije, u kojem je i asistirao za jedini pogodak Engleske, još nije jasno hoće li Beckham protiv Hrvatske biti igrač ili samo statist.

To je pitanje kojim se engleski mediji ovih dana učestalo bave. Beckham je nekad bio ključan kotačić engleskog stroja, igrač bez kojeg se Gordi Albion nije mogao ni zamisliti. Ali vremena su se promijenila; posebno nakon njegovog odlaska u Los Angeles Galaxy, koji se nikako ne može nazvati ozbiljnim klubom.Kad je Steve McClaren otišao u Ameriku po Beckhama, nije bio pošteđen kritika britanske javnosti.

No, Macca je ustvrdio kako je Engleskoj potreban njen bivši kapetan i najiskusniji igrač kako bi dovršila ove kvalifikacije, u slučaju da im Izraelci ukažu priliku za plasman. Priliku su dobili i Beckham je sad tu, ali hoće li doista biti potreban ostaje velika enigma.

"Beckhamu je bila potrebna ova utakmica. Morao je istrčati i igrati, a meni je to bila dobrodošla prilika da ga vidim u akciji. Sad moramo još jednom pogledati ovu utakmicu, posebno prvo poluvrijeme i procijeniti igru ekipe", pričao je McClaren nakon prijateljskog susreta u Beču, kojim nije mogao biti zadovoljan.

Beckhamova igra, usprkos asistenciji za Croucha, nije zadovoljila. Sasvim je jasno da Becks u posljednje vrijeme nije igrao puno, a i kad je igrao to je bilo protiv nejakih protivnika daleko ispod ranga Premiershipa. McClaren sad mora odlučiti; hoće li kreditirati Beckhama na osnovu prošlih postignuća i uvrstiti ga u momčad koja Hrvatskoj mora uzeti bod ili će se okrenuti imenima koja su možda manje zvučna, ali iz tjedna u tjedan pružaju kvalitetne predstave protiv jakih ekipa; Shaunu Wright-Philipsu ili Davidu Bentleyju.

To nije jedina odluka koju će Macca prije srijede morati dovesti, a ova druga, iako ne zaokuplja javnost u tolikoj mjeri kao Beckham, mogla bi biti puno važnija. Riječ je, naravno, o dvojbenoj poziciji vratara. Hoće li McClaren tvrdoglavo ostati pri svom i među vratnice još jednom postaviti kiks-golmana Paula Robinsona ili dati prvu pravu priliku Scottu Carsonu? O toj bi dvojbi uvelike mogao ovisiti rezultat s kojim će Hrvatska napustiti London, jer Robinson je u ovim kvalifikacijama već više no jednom pokazao da puca pod pritiskom u ključnim trenucima, a od Carsona nitko ne zna što očekivati.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara