Hoće li Planinić biti najveće ovogodišnje pojačanje Netsa?

Hoće li Planinić biti najveće ovogodišnje pojačanje Netsa?

NEW JERSEY NETSI vjeruju kako su u Planiniću dobili nasljednika Kidda. Trener Netsa izjavio je kako Zoran mora još puno raditi kako bi dostigao Kidda, no "osjeća kako je Planinić na dobrom putu da već u prvoj sezoni pokaže da je dostojan zamijeniti jednog od najboljih braniča u NBA ligi".

Da je Planinić još premlad vidi se po njegovoj igri i učinkovitosti. Nije konstantan, u jednoj utakmici briljira, drugu ne odigra baš dobro, no za njega ima još vremena pogotovo ako zadobije povjerenje trenera i suigrača koji ga zasad hvale.

Netsi su izabrali Planinića kao 22. izbor na draftu, ne samo zbog visine, već zbog potencijala, što je 21-godišnjak i pokazao.

Hrvatski košarkaš iznenadio je Amerikance i po brzom učenju i jezika i njihovog načina igranja košarke. Engleski priča tečno, uči košarkaške termine, a problem ima samo kada za vrijeme timeouta svi pričaju brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planinić je sam jednom izjavio kako bi želio postati novi Jason Kidd. Prati svaki njegov pokret dok je na terenu, a kada uđe u igru pokušava i sam odigrati što bolje, što sličnije Kiddu.

Izjavio je kako, dok je Kidd u igri, ne gleda ništa drugo, ni rezultat, već samo Kiddove akcije i pokrete. S obzirom da nisu puno od njega očekivali, u pripremnim utakmicama Planinić je oduševio poznavatelje NBA košarke, a nadamo se da će tako i ostati, iako će u pravim utakmicama dobivati puno manju minutažu jer igra na mjestu Jasona Kidda.

Zanimljivo je da se na naslovnici službenih stranici Netsa nalazi Planinićeva fotografija s tekstom "Planinić i Netsi danas protiv Knicksa".

A za ljubitelje i poznavatelja košarke tamo stoji i pitanje "Tko će biti najveće iznenađenje ove sezone?". Ponuđeni odgovori su Zoran Planinić, Alonzo Mourning, i Rodney Rogers.

Prema trenutnim rezultatima s 58 posto glasova (od preko 7000 posjetitelja) vodi Mourning. Zoran Planinić je drugi s 32 posto glasova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara