Hoćemo li noćas posljednji put gledati Cro Copa?

Tekst: Marko Petrak
Foto: Screenshot

U PROTEKLE dvije godine nekoliko smo puta odgledali "posljednju" Mirkovu borbu koja to nije bila. Cro Cop je uvijek pronašao motiva da ponovno navuče rukavice bez kojih, kako on to kaže, ne zna živjeti. No, hrvatski je borac uvijek svoja povlačenja najavljivao nakon poraza. Tako je bilo nakon Gonzage, tako je bilo protiv Konga, a tako je bilo i protiv Dos Santosa. Ovaj put je situacija malo drugačija.

Noćas je pred Filipovićem posljednja ugovorna borba s UFC-om, a svakom je jasno, pa tako i njemu, da bi mu novi ugovor s najpoželjnijim borilačkim poslodavcem današnjice donijela samo i isključivo pobjeda protiv Pata Barryja. Poraz bi sigurno značio i prst dolje od strane predsjednika Dane Whitea unatoč tome što je i on fanatični "mirkofil". Cro Cop je jednostavno preskup za ono što je pružio u šest nastupa u kavezu. Čak i za bogati UFC koji nema problema s iskrcavanjem novca kada su u pitanju najveće zvijezde.

Mirko je u posljednjim izjavama bio jasan, rekao je da želi novi ugovor s UFC-om, a u slučaju da se on ne realizira, to će značiti i kraj karijere. Opcija potpisa za neku drugu organizaciju ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, znakovit je Filipovićev dodatak izjavi koji je glasio: Ipak mislim da ću se nastaviti boriti. Samopouzdanje je ono što mu je nedostajalo u posljednjim borbama, a možda je ovo neki nagovještaj rezultata rada sa sportskim psihologom kojeg je angažirao nakon borbe s Dos Santosom. Nadamo se da jest jer nitko ne želi vidjeti kraj jednog od najuspješnijih hrvatskih sportaša u povijesti.

Mirko 107, Barry 112,5 kilograma

Na današnjem je vaganju Mirko imao oko 107 kilograma, dok je Barry imao čak 112,5. Dodatna masa koju je Amerikanac nabacio donijet će mu nešto snage, ali i oduzeti pokretljivost i izdržljivost. Glavni dio UFC-a 115. u Vancouveru počinje u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu. Hrvatska sigurno neće spavati...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara