HOO: Čelnici europskog sporta u Dubrovniku

HOO: Čelnici europskog sporta u Dubrovniku

DUBROVNIK će od 2. do 5. prosinca biti domaćin sastanka Izvršnog odbora i 33. Opće skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO) što će biti najveći sportski nenatjecateljski događaj ikad održan u Hrvatskoj.

Na sastanku će se okupiti 50-tak predsjednika i glavnih tajnika svih europskih olimpijskih odbora, uz nazočnost predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesa Roggea.

To je na današnjoj konferenciji u Zagrebu kazao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, predstavivši glavne teme dvodnevnog sastanka EOO-a, među kojima će biti i prezentaciju gradova kandidata za domaćina OI 2012, te izviješća o napretku priprema za Ljetne igre u Pekingu 2008, kao i Zimske u Torinu 2006. i Vancouveru 2010.

Uz čelnike europskog sporta i mnoge uglednike, u Dubrovnik dolaze i gradonačelnici New Yorka, Londona, Madrida i Pariza, te dogradonačelnik Moskve, kao i čelnici Kineskoga olimpijskog odbora, kazao je Mateša, najavivši da će HOO održati i sjednicu Vijeća u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska može biti ponosna što je dobila organizaciju tako velikog događaja, kazao je član Međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak, podsjetivši se 1996. kada je u Hrvatsku stigao tadašnji predsjednik EOO-a, a sadašnji čelnik MOO-a Jacques Rogge, te bio oduševljen Zagrebom i Dubrovnikom, što je i presudilo da naša zemlja dobije domaćinstvo.

Europa daje malo manje od polovice sudionika Olimpijskih igara, a europski sportaši osvajaju preko polovice medalja, pa stoga ne čudi zainteresiranost cijelog sportskog svijeta za događaj u Dubrovniku, na kojemu će gradovi-kandidati za Igre 2012. predstaviti čelnicima EOO-a svoje kandidature, kazao je Vrdoljak, dodavši kako je uvjeren da će svi sudionici itekako zapamtiti Dubrovnik i Hrvatsku kao uzornog domaćina.

Predsjednik MOO-a Rogge stiže u Dubrovnik navečer 2. prosinca, sutradan će se obratiti izaslanicima Opće Skupštine, da bi 3. prosinca u popodnevnim satima otputovao u Zagreb, gdje će se sastati sa premijerom Ivom Sanaderom i nazočiti predstavi u Hrvatskom narodnom kazalištu. Tijekom boravka u Dubrovniku Roggeu će biti uručeno i posebno priznanje EOO-a "Order of Merit".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara