HOO stabilizirao poslovanje

HRVATSKI olimpijski odbor (HOO)uspio je u proteklom razdoblju stabilizirati poslovanje, riješitiveliku većinu dugova te vratiti većinu nepovoljnih kredita, a jedino s čime nismo zadovoljni je dinamika pristizanja sredstava od igara na sreću, izjavio je danas na konferenciji za novinare nakon 11. sjednice Vijeća HOO-a predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Po njegovim riječima HOO redovito dobija sredstva iz Državnogproračuna, a i marketing ostvaruje planirane prihode, ali je od Hrvatske lutrije do 30. rujna dobiveno samo 16 milijuna kuna što je 47posto predviđenih sredstava.

"Maksimalnu pozornost smo posvetili Nacionalnim sportskim savezima,koji su unatoč manjim sredstvima u potpunosti ispunili svojeprograme", rekao je glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić,naglašavajući da će sportaši i njihovi nastupi na domaćim imeđunarodnim natjecanjima biti prioritet HOO-a.

Dopredsjednik HOO-a Nikola Švigir izrazio je zadovoljstvo što je novovodstvo HOO-a u kratkom vremenu uspjelo riješiti mnoge dubiozeprijašnjeg rukovodstva pa je tako dug od 25 milijuna sada sveden na"samo" 6,5 milijuna , a i to bi, po njegovim riječima, bilo riješenoda su sredstava od igara na sreću stizala predviđenom dinamikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno zadovoljstvo čelnici HOO-a izrazili su projektom posebneskrbi o mladima kojim HOO od 1998. svake godine financijski pomažeizmeđu 50 do 70 najtalentiranijh hrvatskih sportaša iz svih sportova. Financijsku pomoć iz tog programa do sada je koristio 131 sportaš, anakon samo dvije godine postojanja, 17 sportaša korisnika programanastupilo je na Olimpijskim igrama u Sydneyu.

Vijeće je donijelo odluku da se, na temelju ostvarene "A" norme, ukategoriju evidentnih olimpijskih kandidata uvrste atletičar SinišaErgotić te veslači Niša i Siniša Skelin, a u kategoriju potencijalnihkandidata atletičari Andrasz Haklitz i Nedšad Mulabegović.

Članovi Vijeće razriješili su dužnosti direktora Ureda nacionalnihsportskih saveza Ivana Varvodića i imenovali ga višim savjetnikom zavrhunski sport pri tajništvu HOO-a. Njegovu će dužnost kao v.d. dokraja natječaja obnašat će njegov dosadašnji pomoćnik Neven Šavora

Vijeće je prihvatilo i zahtjev da HOO bude pokrovitelj Svetskim iEuropskim prvenstvima u jedrenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara