Hrgović: Svi već mislimo na Šahtar

MIRKO HRGOVIĆ s posebnim je osjećajima jučer prije podne sudjelovao na polaganju vijenca na spomenik palim BBB u Domovinskom ratu. Igrač je izgubio oca koji je pao braneći domovinu.

"Veseli me inicijativa kluba da se obilježi ova povijesna pobjeda Hrvatske vojske. Naš narod je prošao težak put do slobode, a moja je obitelj to iskusila na vlastitoj koži", kazao je Hrgović za službene stranice kluba.

"Žao mi je što je u sve umješana moja obitelj"

U jeku zbivanja oko njegova prelaska iz Hajduka u Dinamo, Hrgović naglašava kako mu je posebno žao što se cijeli taj slučaj pretvorio u sve samo ne u sportski događaj što zapravo jest. Unatoč činjenici kako je Hrgović uistinu veliko pojačanje Dinama na poziciji na kojoj već dvije sezone nemaju pravog igrača, mnogi nogometni stručnjaci i Dinamova publika vjeruju kako su napadi na njega neopravdani jer nemaju vez s njegovim igračkim kvalitetama koje su Dinamu potrebne za dobar rezultat u Europi, odnosno eventualni plasman u skupinu Lige prvaka.

"Žao mi je što je u sve morala bit umiješana i moja obitelj. Nisam htio da se cijela priča toliko dugo provlači po medijima, a iz krivih razloga. Ja sam u Zagreb došao samo igrati dobar nogomet", kazao je Hrgović koji se polako privikava biti predmetom prepucavanja.

"Svi već mislimo na Šahtar iako to ne bismo željeli"

Dinamo je praktički osigurao plasman u treće pretkolo Lige prvaka u prvoj utakmici protiv Domžala. Iako su Modri moraju to večeras moraju potvrditi, igrači već misle na utakmicu sa Šahtarom u sljedećoj rundi.

"Svi već mislimo na Šahtar iako to ne bismo željeli. oni su vrlo jaka ekipa i imaju puno internacionalaca u momčadi. Ali, mislim da imamo šanse iako će sigurno biti teško."

"Utakmica s Domžalama je važna da bismo podignuli koeficijent"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović smatra da večeras neće biti problema protiv slovenskog kluba te naglašava da je svaka europska utakmica važna kako bi se podignuo koeficijent.

"Mislim da neće biti nikakvih iznenađenja. U prvoj utakmici smo pokazali da smo bolji, a ova utakmica nam je važna kako bi smo podignuli nizak koeficijent."

"Ne znam hoću li kraijeru završiti u Dinamu"

Hrgović je dosad igrao za Hajduk, Široki Brijeg, Wolfsburg, Gambu Osaku te Jef United, no kaže da ne zna je li mu Dinamo zadnji klub.

"Teško je reći. Nisam star igrač, ali znam da sam došao u veliki klub i nemam razloga razmišljati što će biti u budućnosti. Veseli me da igram sve bolje, forma mi se diže i zadovoljan sam nastupima u plavom dresu."

"Utakmice s Hajdukom će biti pune emocija"

U prvenstvu ga uskoro očekuju utakmice sa njegovim bivšim klubom Hajdukom, no igrač kaže da se time trenutno ne opterećuje.

"To će biti puno emotivnije utakmice, ali o tome trenutno ne razmišljam", zaključio je Hrgović.

R.J.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara