Hrvatska bez predstavnika u A finalu

HRVATSKI kajakaši i kanuisti nisu uspjeli izboriti niti jedan plasman u A finale na 34. svjetskom prvenstvu na mirnim vodama, koje se od 25. do 28. kolovoza održava na zagrebačkom Jarunu.

Naša posljednja nada za plasman u finale bio je 25-godišnji Stjepan Janić koji je u svojoj polufinalnoj skupini kajaka jednosjeda (K-1) na 500 metara na cilj stigao četvrti s vremenom 1:39.606 zaostavši za pobjednikom Nijemcem Lutzom Altepostom za nešto više od 2 sekunde (1:37.566). Kako u finale idu po dva najbrža iz četiri polufinalne skupine i najbrži treći čamac iz svih skupina, naš najbolji kajakaš morat će se zadovoljiti nastupom u B finalu koje je na programu u nedjelju 28. kolovoza u 11.03 sati.

Juniori Luka Bačmaga (1988) i Dino Magušić (1986), koji su jučer zauzeli posljednje mjesto u kvalifikacijskoj skupini kajaka dvosjeda (K-2) na 500 metara ni danas u polufinalu nisu mogli izboriti bolji plasman. U svojoj polufinalnoj skupini bili su deveti s vremenom 1:36.137 zaostavši za pobjednicima Latvijcima Zalupeom i Stalmanisom za 5.664.

Objektivno, od naših mladića i nije se moglo više očekivati, jer im je ovo bio prvi seniorski nastup na velikim natjecanjima i oni su se oprostili od ovogodišnjeg svjetskog prvenstva, a ostali naši predstavnici, kanuist Nikica Ljubek u C-1 nastupiti će sutra u 11,26 u B finalu, dok će braća Janić u kajaku dvosjedu (K-2) veslati u 11,36.

Braća Janić razočarani neulaskom u finale

Direktor hrvatske kajakaške reprezentacije Mladen Marinović nije krio razočaranje nakon neulaska braće Stjepana i Miće Janića u finale utrke kajaka dvosjeda na 1000 metara na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaranje ne možemo sakriti jer smo u ovoj disciplini imali najveća očekivanja. Nakon oduševljenja tijekom prvih 800 metara, nažalost, na vidjelo je izašla Mićina povreda lakta zbog koje posljednjih šest tjedana nismo mogli normalno trenirati. Objektivno smo bolji od španjolske ekipe koju su braća Janić pobjedili čak dva puta na Mediteranskim igrama. Raspoloženje je nakon ovoga slabije, ali idemo dalje", pojasnio je Marinović.

Braća Janić su bila vidno razočarana što nisu ostvarili svoj cilj.

"Tek moramo analizirati cijelu utrku. Uglavnom, radi se o mojem laktu i činjenici da nismo previše trenirali dionicu 1000 metara. Posljednjih 150 metara bili smo u autu. Psihološki smo se spremali i za ovakav ishod, ali smo iskreno vjerovali da ćemo uspjeti", objasnio je veliko razočaranje Mićo Janić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara