Hrvatska kao alternativa za Argentinu

IRANSKI navijači zajedno s medijskom silom u zemlji poprilično su nestrpljivi u iščekivanju konačnog dogovora prijateljskih susreta nogometne reprezentacije uoči ovogodišnjeg izdanja Azijskog kupa. Savez je, zajedno s izbornikom Amirom Ghalenoieom, ranije obećao da će ugovoriti pripremne susrete s momčadima koje egzistiraju među deset najboljih na FIFA-inoj ljestvici. Prvi pick bila je Argentina, no prema pisanju tamošnjih medija, čini se kako od atraktivne utakmice neće biti ništa.

"Još uvijek nismo potvrdili datume odigravanja susreta, ali to ne znači da nismo pokušali." - priča Reza Eftekhari, trenutni predsjedatelj nogometne vlade, koja tek treba izglasati novog predsjednika i ostale visoke dužnosnike.

"Pokušali smo sve da ispunimo želju našeg izbornika za odigravanjem susreta s Top 10 reprezentacijama, pregovarali smo, ali zasad se nismo uspjeli pogoditi. Ali zato smo kontaktirali nogometne saveze Hrvatske, Srbije i Tajlanda s kojima se pokušavamo dogovoriti za 2. i 6. srpnja." - dodao je.

Iranci alternativu, pogađate, nisu dočekali s prevelikim simpatijama.

Remi u Gradskom vrtu

Hrvatska reprezentacija s Irancima se sastala u Osijeku u svibnju prošle godine, kao jednu od posljednjih priprema uoči njemačkog SP-a. Na klupi Hrvatske tada je sjedio Cico Kranjčar, dok je Irance predvodio aktualni Dinamov trener Branko Ivanković. Susret je završio bez pobjednika (2:2), a strijelci za našu reprezentaciju bili su Dado Pršo te Marko Babić.

Rusanova zatrpana pozivima

U Rusanovoj su zatrpani i pozivima iz Australije, čiji nogometni savez ne odustaje od namjere da u lipnju ugosti naše nogometaše. Prema riječima glavnog tajnika Zorislava Srebrića put za Australiju bilo bi moguće organizirati dva dana nakon susreta s Rusima, dakle 8. lipnja, s tim da bi se utakmica odigrala 10. ili 11. istog mjeseca. Iz stručnog stožera još uvijek dvoje je li takav put prihvatljiva ideja, pa će konačna odluka pričekati.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara