Hrvatska mora pobijediti

SAMO pobjeda protiv Bjelorusije može nas vratiti u „matematiku“ prolaska u polufinale. Doduše, dosta toga ovisi i o drugom susretu A grupe Italija - SCG.

Martin Novoselac je shvatio koliko je dobro igrala postava iz drugog poluvremena u utakmici protiv SCG, pa će ista započeti susret protiv Bjelorusije (Oberhausen, 15:30 sati). To znači da će da Silva i Šafarić započeti od prve minute, dok će Carević i Buljat (naš najindisporaniji dvojac u prošloj utakmici) čekati priliku s klupe.

U obrani neće biti promjena. Iako nije bila na kvalitetnoj razini protiv SCG, alternative nema. Martin Novoselac izjavljuje: „Nemamo bolja rješenja, zato obrana ostaje u istoj postavi“.

Promjena će biti i na golu. Vranjića će zamijeniti Šarlija. Vratar Cibalije nanizao je seriju poraza (dva susreta protiv Međimurja, SCG), pa je Novoselac prinuđen osvježiti poziciju među vratnicama.

Izbornik je nakon poraza u prvom kolu pustio igrače da budu sami i priberu glave, da se odmore bez pritiska. Dodaje da će najboljeg Bjelorusa Aleksandra Hleba nastojati zaustaviti dupliranjem u veznom redu, a ne striktnim čuvanjem, flasterom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S obzirom da su Bjelorusi pobijedili Talijane, zaslužuju veliki respekt. Da li je ta pobjeda protiv Italije voda koja ide na naš mlin? Saznat ćemo danas u 17:15. Ako želi u Atenu, Hrvatska mora pobijediti.

Vjerojatni sastavi:

HRVATSKA: Šarlija – Ješe, Lučić, Drpić – Srna, Šafarić, Babić, Pranjić – Kranjčar – da Silva, Ljubojević.

BJELORUSIJA: Žaunov – Baha, Kirenkin, Tarasenko, Moliš – Kolašev, Škabara, Pankavec – A. Hleb – V. Hleb, Korniljenko.

Sudi Čeh Beneš.
                                                   Matko Rak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara