Hrvatska u finalu Europskog prvenstva

Hrvatska u finalu Europskog prvenstva

HRVATSKA je u polufinalu europskog prvenstva u vaterpolu pobijedila favoriziranu Mađarsku rezultatom 10:9 (2:3, 3:3, 2:1, 3:2), a za zlato će se boriti s reprezentacijom Srbije i Crne Gore u nedjelju u 18h.

Hrvatski reprezentativci su protiv reprezentacije s kojom imamo negativan skor odigrali svoju najbolju utakmicu na EP u Kranju. Odlična igra u obrani i fenomenalna realizacija igrača više (8-10) presudili su pobjednika.

Mađari su većim dijelom susreta bili u vodstvu, i poravnanje je stiglo tek pred kraj treće četvrtine (7-7). U posljednjoj dionici naši su vaterpolisti pojačali obranu, držeći opasne mađarske šutere na pristojnoj udaljenosti.

Hrvati su u posljednjih sedam minuta imali tri puta igrača više i sve tri prilike su iskoristili, a briljirao je Elvis Fatović sa dva pogotka. Mađari su, pak, od tri prilike samo jednu pretvorili u pogodak.

Utakmica je odlučena u posljednjoj minuti. Naši su zaradili dva igrača više u svom posljednjem napadu i Fatović je 30 sekundi prije kraja utakmice probio "zid" od čak tri Mađara na gol liniji za vodstvo 10:9. Mađarska reprezentacija je u svoj posljednji napad krenula sa dva centra kako bi što prije došla do igrača više. To im je i uspjelo, ali su naši vaterpolisti dva puta uspješnim blokadama obranili mrežu i odveli nas u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - MAĐARSKA 10:9 (2:3, 3:3, 2:1, 3:2)

HRVATSKA: Volarević, Vranješ, Burić 1, Šimenc, Premuš, Štritof 1, Smodlaka, Đogaš 1, Vićan, Barač 1, Hinić 1, Fatović 3, Kobešćak, Herceg, Franković 2.

MAĐARSKA: Kovacs, Katonas, Madaras, Varga 1, Kasas 3, Vari, G. Kiss 1, Benedek 2, Fodor, Szecsi, B. Steinmetz, Molnar, Biros 2, C. Kiss, A. Steinmetz.

ČETVERCI: Hrvatska 0-0, Mađarska 0-0

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 8-10, Mađarska 6-13

U nedjeljnom finalu (18 sati) Hrvatska igra protiv Srbije i Crne Gore.

U polufinalu Europskog prvenstva u vaterpolu Srbija i Crna Gora pobijedila je Rusiju 11:7.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara