Hrvatska u Ljubljanu po pobjedu

Hrvatska u Ljubljanu po pobjedu

DANAS u 17.30 hrvatska će reprezentacija pokazati je li zaista jača od Slovenije kako se to tvrdi u našem taboru ili će prizemljeni Slovenci pokazati Hrvatima da basnoslovni ugovori i snaga pojedinaca ne znače koliko i zajedništvo, te želja za pobjedom.

Rezultat 1:1 iz zagrebačke utakmice razočarao je hrvatsku javnost, i unio strah uoči uzvrata. Žalosno je što i nakon te utakmice, u kojoj su Barićevi izabranici prikazali tragičnu igru i nemoć na sredini terena, u našem stručnom stožeru samouvjereno i potcjenjivački tvrde kako ćemo se sigurno plasirati na Europsko prvenstvo u Portugal.

S druge strane, Slovenci se ne hvale s tim što su usred Zagreba uspjeli u svom naumu, već i dalje "pile naopako" i tvrde da Hrvatska ima jače pojedince, te da je prema svim pokazateljima jača od njih. No, problem Hrvata je u glavi, a možda i u Barićevoj taktici.

Hrvatski izbornik izjavio je "kako panici mjesta nema", i dodao "kako on zna što treba učiniti da se anulira prednost Slovenaca". To znamo i mi, samo je pitanje može li netko zatresti slovensku mrežu, pogotovo ako će Slovenci igrati bunker.

O promjeni čak petorice igrača, Barić je rekao kako "su imali loš dan i da nisu ispunili zadatak koji im je namijenio", te da će zato umjesto njih pokušati s promijenjenim sastavom.

Jutarnji list piše kako je Barić izjavio da hrvatski novinari podcjenjuju Sloveniju, a on i igrači ne, zato ćemo se prisjetiti nekih izjava nakon utakmice u Zagrebu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Morat ćemo od početka ići na pobjedu, čak ćemo lakše moći dati gol nego oni." (Otto Barić)

"Igrali su prvo poluvrijeme izvanredno, jer smo mi igrali kriminalno. U drugom smo igrali fenomenalno. Ovaj rezultat nema nikakve veze. Hrvatska nikad nije izgubila protiv Slovenije, neće ni ovog puta." (Vlatko Marković)

Bojan Prašnikar izjavio je sljedeće: "Možda ćemo igrati bez klasičnog napadača, a možda ćemo igrati s čak tri ili četiri napadača". Iako Prašnikar najavljuje da će igrati ofenzivno, vjerojatnije je da će igrati bez napadača, nego s više njih, jer hrvatska reprezentacija teško može razbiti bunker kakav igraju Slovenci.

Zlatko Zahovič izjavio je kako je u subotu Prašnikar uspio Barića namamiti u zamku na sredini terena, a za danas je pripremio novu kojoj se Barić neće znati oduprijeti. S obzirom na to koliko je kreativaca (niti jednog) u subotu Barić imao u momčadi, nije ni čudo, da se nisu mogli suprotstaviti Prašnikarovoj  "zamki".

Možda danas s Rapaićem i Srnom bude bolje. Zahovič je dodao "kako je pitanje napadača jedna od zamci".

U slučaju rezultata 1:1 UEFA je odlučila kako će se produžeci igrati po pravilu srebrnog gola. Ako padne gol u prvom produžetku igra se dok ne istekne tih 15 minuta, isto vrijedi i za drugi produžetak. Pravilo gola u gostima u slučaju produžetaka ne vrijedi, pa ako rezultat na kraju bude 2:2, pucat će se jedanaesterci.

Vjerojatni sastav Slovenije: Dabanovič, Vugdalič, Knavs, Cipot, Rudonja, Pavlin, Čeh, Šukalo, Karič, Ačimovič, Zahovič

Vjerojatni sastav Hrvatske: Pletikosa, Živković, Tudor, R. Kovač, Srna, N. Kovač, Rosso, Rapaić, Šimunić, Pršo, Šokota (?) 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara