Hrvatska u prvoj ligi, Blanka preskočila 1.94

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

HRVATSKA atletska reprezentacija plasirala se u 1. ligu (drugi kvalitativni razred) Europskog ekipnog prvenstva. Na natjecanju 2. lige u Beogradu, naši su predstavnici osvojili drugo mjesto.

Iako je prije natjecanja kao cilj u hrvatskoj reprezentaciji istican ostanak u 2. ligi, hrvatski atletičari su kvalitetnim nastupima izborili viši rang i sljedeće će se godine nadmetati s još 11 reprezentacija u 1. ligi.

Nakon što su tijekom subotnjeg dijela natjecanja Hrvati izborili pobjede u tri discipline, Sandra Perković u bacanju diska (63.42m), Sandra Parlov na 100 metara (11.80s) i Milan Kotur na 400 metara prepone (51.42s), u nedjelju su naši reprezentativci uhvatili još četiri prva mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za jedno od njih je zaslužna i najveća zvijezda natjecanja Blanka Vlašić koja je očekivano slavila u skoku u vis. Bez prave konkurencije, Splićanka je pobijedila preskočivši 1.94 m. Isprva je preskakala 1.84 i 1.89 m, na pobjedničkih 1.94 m su joj trebala dva pokušaja, da bi potom tri puta rušila na visini 1.98 m.

Do pobjeda su u nedjelju došli i Jurica Grabušić na 110 m prepone (13.67s), Roland Varga u bacanju diska (62.24m), te još jednom Sandra Perković, ali ovaj put u bacanju kugle (15.57m).

Hrvatska je ukupno u dva dana osvojila "okruglih" 200 bodova, sedam manje od prvoplasirane Švicarske, odnosno šest i pol više od trećeplasirane Austrije. Atletičarke su našoj reprezentaciji donijele 109 bodova, a atletičari 91.

Dodajmo ovome da je novi europski prvak postala reprezentacija Rusije koja je deklasirala svu konkurenciju u Superligi (najjači razred). Ruske atletičarke i atletičari su u norveškom Bergenu osvojili 379.5 bodova, drugoplasirani Britanci (317) i trećeplasirani branitelji naslova Nijemci (304.5) nisu im bili ni blizu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara