Hrvatske rukometašice optimalno spremne za SP

"DESET dana prije početka najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji 16. svjetskog rukometnog prvenstva za žene možemo reći da su sve tehničke i organizacijske pripreme završene", rekao je danas na prigodnoj konferenciji za novinstvo predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran.

Po njegovim riječima ovo prvenstvo je idealna prigoda za stvaranje baze koja bi omogućila brži razvoj našeg ženskog rukometa, a plasman na Olimpijske igre u Ateni bila bi najveća nagrada organizatorima koji, za organizaciju prvenstva u čak šest hrvatskih gradova, raspolažu s budžetom od 12 milijuna i 900 000 kuna. Ta sredstva će se, po Kavranovim riječima, višestruko vratiti, a koliki je interes u svijetu za prvenstvo dokazuje i podatak da se do sada akreditiralo 450 inozemnih novinara, ta da je 76 zemalja najavilo TV prijenose.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednji trenutak reprezentacija Kazahstana otkazala je nastup pa će umjesto nje u C skupini, koja se igra u u Karlovcu, nastupiti medijski i marketinški puno zanimljivija reprezentacija Japana.

Po riječima dopredsjednika Organizacijekog odbora Janka Goleša naša reprtezenzacija imala je optimalne uvjete za pripremu, a danas će izbornik Željko Tomac u Čakovcu započeti posljednji ciklus priprema nakon kojeg će odrediti 15 igračica koje će nastupiti u "A" kvalifikacijskoj skupini u Splitu. Goleš je podsjetio da smo mi izabrali baš skupinu u Splitu u kojoj ćemo 2. prosinca najprije igrati protiv Brazila, zatim protiv Australije i po njemu 4. prosinca ključne utakmice protiv Srbije i Crne Gore, te Francuske i Španjolske. Goleš je uvjeren da ukoliko iz Splita naše rukometašice u polufinalnoj skupini u Zagrebu startaju s maksimalna četiri boda, onda imaju realne šanse ne samo da se plasiraju na Olimpijske igre u Ateni nego i da se pred svojim gledalištem bore za odličja. Za to su, po njemu, naše rukometašice sposobne jer na pripremnim utakmicama pokazuju stalan napredak forme.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara