Hrvatski boćari u borbi za tri odličja

TREĆEG natjecateljskog dana na Svjetskom juniorskom prvenstvu za boćare do 18 godina, koje se do 24. do 28. studenoga održava u Čileu, mladi hrvatski boćari izborili su prigode boriti se za odličja u tri od šeset disciplina.

U konkurenciji pojedinaca Roberto Iskra iz Poreča je u četvrtfinalu sa 13:7 pobijedio Vuksanovića iz Srbije i Crne Gore i sutra će se u poluzavršnici boriti za odličja.

Na žalost, Iskra nije u preciznom izbijanju uspio ponoviti rezultat iz kvalifikacija, kada je imao 19 pogodaka, jer bi sa njime sigurno izborio plasman u poluzavršnicu.

Plasman među četiri najbolja boćara u disciplini krug izborio je Puljanin Goran Percan, koji je poslije neizvjesnog nadmetanja sa 17:16 pobijedio predstavnika Alžira, i sutra će se u polufinalnim susretima boriti za odličja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbu za medalje u disciplini štafetni izbijanje uključit će se i riječko-bračka kombinacija Robert Vivoda i Marko Jerčić, koji su u četvrtfinalu od 55 pokušaja pogodili 36 boće što je četvrti rezultat.

Na žalost ni član riječkog "Rikarda Benčića" Robert Vivoda nije u brzinskom izbijanju uspio ponoviti rezultat iz kvalifikacija kada je pogodio 33 boće. U četvrtfinalu je iz 41 pokušaja pogodio samo 22 boće, što mu je donijelo sedmo mjesto i elininaciju iz kruga boćara koji će se sutra boriti za odličja.

Od naših boćara sutra će nastupiti još i par Kristijan Vlah i Goran Percan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara